Korhonen Lightweight-luokan sijalle 13 Mansaaren TT:ssä

Korhonen suoriutui luokassaan hyvin ollen aika-ajojen jälkeen 12. sijalla hyvin tiukan ryppään kärkipäässä. Kisassa mies menetti yhden sijan päätyen lopulta niukasti 13. sijalle. Bike haastatteli miestä varikolla.

Morjens Tuukka, tämän vuoden TT-urakka on takana, onneksi olkoon hyvästä suorituksesta. Mitkä fiilikset?
– Hyvä fiilis, olen helpottunut että homma on ohi ja kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. Olen tulokseen ihan tyytyväinen, varsinkin kun ajoin nopeimmat kierrokseni koskaan. 

Sinulla oli jossain vaiheessa kuulemma pieniä tiimiongelmia, mistä oli kyse?
– Saksalaisen NK Motorsin tiimi ei pitänyt sopimuksestamme kiinni, mikä johti siihen että lopulta tiimiä pyöritti Hyperpron iskarispesialisti ja varikkohenkilökunnaksi päätyivät ihmiset, joita ei tehtävään alunperin ollut suunniteltu. Uudistunut tiimi toimi kuitenkin erittäin hyvin, ja olen heille erittäin kiitollinen. 

Miten pyörät toimivat?
– 600-kuutioinen ei tuntunut missään vaiheessa hyvältä, ja lopetinkin toisen kisan kolmannen kierroksen jälkeen koska en saanyt ajamiseen minkäänlaista otetta. Supertwini sen sijaan toimi kohtalaisesti, joskin kakkosvaihde ei meinannut pysyä sisällä ja penkki tuntui heiluvan hieman liikaa. Treeniviikoilla twini kulki 151 mailia tunnissa, mutta ilmeisesti kierrosmäärä alkoi painaa ja parina viimeisenä päivänä se jaksoi repiä enää 143 mailia tunnissa. Se tietysti vaikutti jonkin verran myös lopputulokseen.

Tuntuiko rata tutulta parin vuoden täällä käymisen  jälkeen?
– Joo, ei siinä ole mitään epäselvää. Muistan sen ihan yhtä lailla  ja itse asiassa varmaan paremmin kuin kotimaiset moottoriradat.

Mikä saa palaamaan Mansaarelle?
– TT on edelleen suurin mahdollinen haaste moottoripyöräkilpailijalle. Mistään muualta ei saa samanlaista fiilistä kuin täältä. Pakko kuitenkin myöntää, että en valitettavasti voi palata tänne uudelleen, ellen saa rahoitusta huomattavasti paremmalle mallille jatkossa.

Nähdäänkö sinut täällä ensi vuonna?
– Kuten sanottua, jos saan rahoituksen kuntoon, niin tulen, mutta muuten joudun jättämään väliin. Nythän kisa näkyy jo Suomenkin televisiossa, joten mainospaikkoja on tarjolla..

Mitäs seuraavaksi ohjelmassa?
– Nyt lähdetään porukan kanssa syömään ja sitten katselemaan Douglasin menoa. Pidetään kivaa ja rentoudutaan. Huomenna sitten pakkaillaan autot ja valmistaudutaan palaamaan kotiin.

Ok, onnittelut vielä hienosta suorituksesta ja pitäkäähän kivaa!
– Kiitos ja terveisiä Suomeen!
 

Uusin numero