Korhonen komissiopresidentiksi kansainväliseen moottoriliittoon

Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen on saatu näin korkeaan asemaan moottoripyöräurheilun kattojärjestössä. Historiallisen valinnan ajankohta sopii hienosti 90-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Suomen Moottoriliitolle.

– Tämä on suuri kunnianosoitus Suomen Moottoriliitto ry:lle, liiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist iloitsee.

– Vaikka olemme olleet mukana monissa eri FIM:n tehtävissä useamman vuosikymmenen ajan, on tämä ensimmäinen kerta kun SML:n nimeämä edustaja saavuttaa johtajan tason FIM:n komissiotoiminnassa. Minulle ei ole yllätys, että Nita Korhonen on nyt valittu FIM:n CFM-komission johtoon. Nita on alun alkaen ollut FIM:n johtavien henkilöiden korkealle arvostama henkilö, joka on suurella intohimolla osallistunut monipuolisesti moottoriurheilun keskuudessa tehtyyn vapaaehtois- työhön.

– Nita Korhosen nimeäminen CFM-komission johtoon osoittaa, miten olemme onnistuneet suomalaisena moottoriurheilun kattojärjestönä pitkäjänteisellä työllä saavuttamaan FIM:n arvostuksen kansainvälisellä huipputasolla. Asian arvoa lisää myös se, että ”naisemme” on ensimmäinen henkilö, joka nimetään johtavaan asemaan FIM:ssä, Ljungqvist jatkaa.

31-vuotias Nita Korhonen, joka kuuluu myös Suomen Moottoriliiton hallitukseen, on ollut FIM:n CFM-naiskomission jäsen sen perustamisvuodesta 2006 lähtien. Hänen vastuualueenaan ovat olleet lähinnä PR ja mediasuhteet. Viime vuonna Jyväskylän yliopistosta Sport Science and Management -koulutusohjelmasta maisteriksi valmistunut Korhonen teki FIM:lle myös pro gradu -tutkielman, johon hän tutki 54 moottoripyörämaailmanmestarin menestyksen taustatekijöitä.

FIM panostaa parhaillaan siihen, että naisia saataisiin mukaan enemmän moottoripyöräilyn eri osa-alueille niin kilpailijoina, toimitsijoina kuin matkamotoristeinakin. Ensimmäisen vaiheen jälkeen komission tulee nyt lujittaa kehitystyötä kaikissa moottoripyörälajeissa sekä vapaa-ajan moottoripyöräilyssä.

– Nitalla tulee olemaan haastava tehtävä edessään, sillä meillä on suuria odotuksia hänen työnsä suhteen, FIM:n varapresidentti Jorge Viegas toteaa.

– Itse asiassa naisten saaminen mukaan moottoripyöräurheiluun on yksi tärkeimmistä strategisista tavoitteistamme ja kukaan ei ole parempi saavuttamaan tätä tavoitetta kuin Nita, jonka olen tuntenut jo monen vuoden ajan ja jolle annan täyden luottamukseni ja tukeni.

Valinnan myötä Korhosesta tuli Pohjois-Euroopan moottoriurheilun vaikutusvaltaisin nainen.

Nita Korhonen tunnetaan TV2:n Motorsport-ohjelman juontajana ja toimittajana. Lisäksi hän toimii Vauhdin Maailma -lehden kolumnistina, Ajo Motorsportin kansainvälisenä tiedottajana, sekä D1 Ultimate GT:n Superbike-vastaavana. Korhoselta ilmestyy loppuvuodesta kaksi kirjaa, joista toinen, Moottoriliiton 90-vuotisgaalassa julkaistava teos ”Voittamattomat”, kertoo suomalaisista moottoripyörämaailmanmestareista sekä heidän menestyksensä salaisuuksista.

Uusin numero