Kolme suomalaisnuorukaista Espanjan Moto3-sarjaan

Motomarket Racing on yhteistyössä Ajo Motorsportin kanssa rakentanut talven aikana reitin nuorille päästä eteenpäin urallaan.

”Ulkomaille lähtö on tänä päivänä melkoisen iso ponnistus, varsinkin jos on yksin matkassa. Lähdimme hieman eri pohjalta liikkeelle ja rakensimme ikäänkuin tiimin sisään tiimin, missä Motomarket Racing hoitaa osan asioista ja kuljettajat yhdessä omien tukijoukkojen kanssa osan”, kertoo tiimin vetäjä Esko Kuparinen.

Kilpailukalustona on Ajo Motorsportin viimevuotiset BeOn-kilpapyörät, joilla sijoituttiin samassa sarjassa kaudella 2017 loppupisteissä sijoille 4, 10 ja 11, eli kaluston puolella tiimi on hyvissä asemissa. Ensitutustuminen laitteisiin tapahtui viime viikonvaihteessa Valencian radalla ja alku antoi erittäin positiivisen kuvan tulevasta.

Yhtenä haasteena tulee olemaan kuljettajien vähäinen ajokokemus. Heidän pitää saada paljon kilometrejä alle ja siksi heillä onkin Suomessa erikseen omat treenipyörät. Espanjan sarjassa yrittäjää riittää jokaiselle tasolle, mutta selkeästi kuskien katseesta näkee, että haluja pärjäämiseen riittää. Pyörän kehittäminen uudelle rengassäännölle ja tehorajoitukselle vaatii kuljettajalta paljon kunnollista palautetta, jotta tiimi pysyy kehityksessä mukana.

Sarjassa ajetaan kuutena viikonloppuna kaikkiaan kahdeksan osakilpailua ja sarja alkaa Albaceten radalta 7.-8. huhtikuuta.

Lenni Klemetti odottaa jo innokkaasti Espanjan Pre Moto3 -sarjaa. Tämä kausi menee varmasti opetellessa, mutta nöyristelemään hän ei silti lähde.

– Kilpaa ajetaan tosissaan 110-prosenttisella panoksella ja katsotaan, mihin vauhti riittää ja millaista kehitystä saadaan aikaan. Radat tulevat olemaan kaikki uusia kuten pyöräkin, joka on aikalailla erilainen ajettava kuin aikaisemmat ajokit, kiteyttää Klemetti kauden ennakkotunnelmat.

Kausi Espanjan Pre Moto3 -sarjassa on loistava mahdollisuus kehittyä ja vahvuutena tulee olemaan tiimityö. Samassa tiimissä kilpailee kolme kuljettajaa, jotka ovat ajokokemukseltaan lähellä toisiaan. Tämä asetelma auttaa tsemppaamaan jokaista tiimin kuljettajaa ja kaikilla on varmasti opittavaa toisiltaan.

Myös Niko Lehtiranta odottaa innoissaan sekä uuden pyörän testejä että Espanjan uusia ratoja. Käytössä on nyt erittäin kilpailukykyinen pyörä ja siten ennakkotunnelmat kauteen ovat mielenkiintoiset.

– Haasteena tulee olemaan uusien ratojen ja uuden pyörän oppiminen. Uskomme, että selviämme loistavasti, koska taustalla on paljon vahvaa osaamista, sanoo Lehtiranta.

Naantalilaiselle 12-vuotiaalle Rasmus Rosnellille sekä Espanjan sarjan Pre Moto3 -pyörä että kotimaisen FinMoriwaki-sarjan pyörä ovat uusia tuttavuuksia.

– Moriwakilla testasin viime syksynä pari kertaa Alastarossa, mutta Pre Moto3 -pyörällä en ole ajanut ennen tätä kautta yhtään, Rosnell toteaa.

Alkavaan kauteen Rosnell on valmistautunut kovalla kuntokuurilla; kaikille lihasryhmille tehokasta uintia RaisU:ssa, kuntopiiriä sekä ajoharjoitteluna jäärataa.

– Kaudesta on tulossa erilainen ja uutta opittavaa on paljon. Onneksi mukana on tutut tiimikaverit, joten ajoa ja tuntemuksia voidaan vertailla keskenään, Rosnell päättää.

Teksti: Motomarket Racing Tiedotus

  •  

Uusin numero