Kokenut Tom Sykes yllättyi BMW:n vauhdista WSBK-testeissä: ”En edes yrittänyt ajaa mitään huippukierroksia”

33-vuotias Sykes siirtyi pitkän Kawasaki-jakson jälkeen BMW:lle, joka tuli tehdastiiminä sarjaan mukaan täksi kaudeksi. Kawasakilla Sykes on ollut MM-mitaleilla joka kerta vuodesta 2012 asti, 2013 hän nappasi maailmanmestaruuden.

Ducatin Alvaro Bautista oli testien yhdistetyissä ajoissa nopein, Sykes vain 0,3 sekuntia perässä. Sykesin mukaan hän ei edes yrittänyt ajaa mitään huippukierrosta.

”Pääasiassa teimme töitä pyörän perustan kanssa. Aloitimme sen kehittämisen edellisissä testeissä ja nyt kehitimme sitä edelleen. Kaikki asiat huomioiden voin olla vain erittäin tyytyväinen testivauhtiimme”, Sykes sanoi.

”Juuri nyt fiilis S1000RR-pyörästä on todella vahva. Yritän tällä hetkellä vain varmistaa, että kokonaispakettimme toimii. Säädöissä on vielä tiettyjä asioita, joita voimme parantaa. Mutta kilpailukausi alkaa täällä jo viikonloppuna, joten totta kai mielessämme on jo säätää pyörä sellaiseksi, että olemme viikonloppuna vielä paremmassa vauhdissa ilman ongelmia”, Sykes sanoo.

”Emme me yrittäneet ajaa mitään huippuaikoja, mutta olin silti ihan terävimmässä kärjessä. parhaat ajat tulivat ihan luonnollisesti yhtään puristamatta, yritin vain nauttia ajamisesta.”

Sykesin tallikaveri Markus Reiterberger oli testien 12:s 0,8 sekuntia Sykesiä hitaampana.
 

Uusin numero