Kokeneet MM-konkarit ja ensikertalaiset muodostavat iskukykyiset joukkueet

Toukokuun alussa maajoukkueeseen nimettyjen Juha Salmisen, Matti Seistolan, Eero Remeksen, Marko Tarkkalan, Antti Hellstenin ja Roni Nikanderin lisäksi kisakutsun saivat Samuli Aro, Jari Mattila, Lauri Pohjoinen ja Kimmo Hurri. Naisten joukkueen muodostavat Marita Nyqvist, Hanna Mertsalmi ja Charlotte Ljunglin.

Suomi osallistuu elokuussa ajettavaan kotikilpailuun kolmen maajoukkueen voimin: Edustettuina ovat niin miehet, nuoret (alle 23-vuotiaat) kuin naisetkin. Suomalaiskuskit ovat hallinneet kauden MM-sarjaa suvereenisti, joten suomalaisodotukset ovat korkealla myös elokuun joukkuekilpailussa.

Maajoukkuekokoonpanoon nimettiin toukokuun alussa odotetusti E1-luokan MM-johdossa oleva, moninkertainen maailmanmestari Juha Salminen, joka toimii myös ISDE 2011 kilpailun mainoskasvona. Lisäksi MM-miehistä kisakutsun saivat Matti Seistola, Eero Remes ja Marko Tarkkala.
– Alkukauden MM-osakilpailut ovat osoittaneet Salmisen, Seistolan ja Remeksen hallitsevan E1-luokkaa. Myös E3-luokassa ajava Marko Tarkkala on päässyt parin heikomman kauden jälkeen taas tuloksellisesti kohti omaa tasoaan, kertoo maajoukkuevalinnoista vastaava Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.
Miesten Trophy-joukkueen kaksi viimeistä paikkaa nappasivat moninkertainen maailmanmestari Samuli Aro ja useassa Suomen Sixi-joukkueessa tasaista jälkeä tehnyt Jari Mattila.
– Aron kanssa keskustelimme maajoukkuepaikasta jo viime vuonna Meksikon Sixin suhteen, mutta harjoittelu kovaan kuuden päivän koitokseen ei ollut tuolloin mahdollista. Nyt Samuli on ajanut paljon ja on erittäin motivoitunut. Hän voitti mm. ylivoimaisesti Parolassa ajetun CC-kilpailun keväällä. Mattila on puolestaan joukkueen luottopelaaja, sillä hänen tasaisen varmat suorituksensa ovat jo käsite Suomen Sixi-joukkueessa, Konttinen summaa.

Junior Trophy -joukkueen muodostavat nuorten MM-sarjaa johtava Antti Hellsten ja samassa sarjassa ajava Roni Nikander sekä nuorten Sixi-joukkueessa paikkansa vakiinnuttanut Lauri Pohjoinen ja kilpailun ensikertalainen, tasaisen varmoja kärkisijoituksia kotimassa ajanut Kimmo Hurri.
Naisten Trophy-joukkueen kolmikkoon kuuluvat Marita Nyqvist, Hanna Mertsalmi ja Charlotte Ljunglin.
Maajoukkuevalinnoista vastaava Konttinen on viettänyt kevään aikana unettomia öitä, sillä erityisesti miesten ja nuorten joukkueisiin oli tarjolla enemmän kuljettajia kuin joukkueisiin mahtui. Joukkuepaikat olivat jaossa viime viikonlopun Riihimäen SM-enduroon asti, mutta vaakakupissa painoivat myös kauden aiemmat näytöt ja kansainvälinen kilpailukokemus.

Enduron MM-joukkuekilpailu ajetaan 8.-13. elokuuta Kotkan-Haminan seudulla. Kilpailuun osallistuu lähes 500 ajajaa 32 maasta. Viikon aikana seudulle odotetaan yli 20 000 kävijää. Kilpailu järjestettiin edellisen kerran Suomessa 1996 Hämeenlinnassa. Tuolloin Suomi voitti sekä miesten että nuorten maailmanmestaruudet. Hämeenlinnasta alkoi suomalaiskuskien vuosikymmen, jonka aikana suomalaiset saalistivat seitsemän Trophy- ja kaksi Junior Trophy -mestaruutta.

Uusin numero