Kokeneella Päivärinnalla on monta nälkäistä haastajaa MM-sarjassa

Päivärinta saavutti molemmista sarjoissa mestaruudet viime vuonna yhdessä sveitsiläisen matkustajansa Adolf Hännin kanssa.

MM-sarja starttaa 12.-14. huhtikuuta Ranskan Magny Coursissa. IDM-sarjan avaus ajetaan puolestaan 20.-22. huhtikuuta EuroSpeedway Lausitzringilla.

– Ensimmäinen kisastartti Magny Coursissa on tietenkin tarkoitus voittaa ja saavuttaa mahdollisimman hyvä pistejohto jatkoon. Takana tulee monta nälkäistä ja nuorempaa haastajaa, mutta kokemustahan ei ainakaan meidän tiimiltä puutu. Adolfilla on nyt 30. kisakausi edessä ja minun ensimmäinen kisapassi leimattiin vuonna 1983, eli 29 kisavuotta minullakin on jo takana, kertoo Päivärinta.

Parrasvaloihin on palaamassa myös entisiä kisakumppaneita: saksalainen Jörg Steinhousen ja samoin myös hänen maanmiehensä Marcus Schlosser ovat ilmoittaneet osallistuvansa molempiin sarjoihin.

MM-sarjaan sumuisesta saarivaltakunnasta osallistunevat myös maailmanmestaruuden kertaalleen voittaneet Birchallin veljekset Ben ja Tom, sekä kolminkertainen maailmanmestari Tim Reeves.

Steinhousen osallistui viimeksi sivuvaunuluokan kisoihin kaudella 2006 ja palaa nyt viiden vuoden tauon jälkeen matkustajanaan ranskalainen Gregory Cluze. Tällä kaudella heillä on allaan BMW:n pyörä, jonka Päivärinta uskoo olevan vahva ja nopea.

Steinhousenia vastaan Päivärinta on ajanut ensimmäisenä MM-kautenaan 2005. Tuolloin Steinhausen saavutti pronssin ja Päivärinta oli neljäs. Steinhousen ei ole itse vielä saavuttanut MM-titteliä, mutta hänellä on Päivärinnan tavoin vahvat juuret lajissa: isä Rolf Steinhousen on MM-voittaja vuosilta 1975 ja 1976, sekä moninkertainen saksanmestari sekä Isle of Man-voittaja.

– Tällä hetkellä työtä on vielä paljon kaluston kanssa, emmekä todennäköisesti ehdi juurikaan harjoittelemaan ennen ensimmäistä starttia, joten kokemuksesta tulee olemaan hyötyä. Taidamme muutenkin olla Adolfin kanssa kisojen vanhimmasta päästä. Adolf täyttää tänä vuonna 58 vuotta eli yhteenlaskettu ikämme on jo 99 vuotta! Mutta vielä ei ikä paina ja oma voitonnälkä on edelleen vahva. Pitäähän nuoremmille näyttää miten hommat hoidetaan, sanailee Päivärinta.

Uusin numero