Kohusiirto toteutuu: Lorenzon 25 miljoonan euron Ducati-sopimus julkistetaan hetkenä minä hyvänsä

Espanjalaisen Lorenzon ja Ducatin sopimuksen julkistamista odoteltiin jo reilu viikko sitten Austinin GP:n yhteydessä Texasissa. Silloin aika ei ollut vielä siihen kypsä, mutta nyt sopimuksen viimeinenkin hienosäätö on viety maaliin.

Piakkoin 29 vuotta täyttävä Lorenzo kuittaa kahden vuoden mittaisesta sopimuksesta kelpo korvauksen, eli arviolta noin 25 miljoonaa euroa.

Ennätykseen ei tuollakaan summalla tosin vielä yllätetä. Lorenzon nykyinen Yamaha-tallikaveri Valentino Rossi kauhoi Ducatilta yhdessä kaudessa 15 miljoonaa euroa. Rossi kilpaili Ducatilla kaudet 2011 ja 2012.

Lorenzon Ducati-sopimuksen varmistumisen myötä siirtomarkkinoiden seuraava suuri mielenkiinto kohdistuu siihen, kenet Yamaha palkkaa Rossin tallikaveriksi kausille 2017 ja 2018.

Ehdoton ykkösvaihtoehto on Lorenzon maanmies, Suzukilla kilpaileva Maverick Vinales.

Vinalesilla on tiettävästi nykyisessä sopimuksessaan pykälä, jonka mukaan diili jatkuu automaattisesti myös optiovuoden 2017, jos hän saavuttaa tällä kaudella yhdenkin podiumsijoituksen Suzukilla.

Vielä tuota podiumsijoitusta ei ole saavutettu, mutta toista kautta kuninkuusluokassa kilpailevan Vinalesin vauhti alkaa jo riittää siihen. Ja rahallahan, eli tässä tapauksessa arviolta 1,5 miljoonalla eurolla aiemmista sopimusvelvoitteista pääsee tarvittaessa eroon.

Rossi on kertonut, että hänellä ei ole väliä, kuka jatkossa tallikaverina kilpailee. Rossi nosti tuon lausuessaan Vinalesin lisäksi esiin myös Hondan Dani Pedrosan ja Ducatin Andrea Iannonen nimet. Iannonen tiedetään saadeen ensi kaudesta tarjouksen ainakin Suzukilta.

Rossi totesi taannoin, että Lorenzolla ei ole ”munaa” lähteä Ducatille. Lorenzon kanssa kireät välit omaava Rossi perui puheitaan Austinissa ja muotoili sanomansa näin: ”Se on urhea liike”.

Uusin numero