Knight kaatuu Aholan tieltä leikkauspöydälle

Tai paremminkin kahteen leikkaukseen. Espanjan MM-avauksessa KTM:n puikoissa itseään teloneen Man-saaren jättiläisen vasen lonkka operoidaan tulevana lauantaina Lontoon liepeillä. Oikean lonkan operointi odottaa vuoroaan kahden kuukauden kuluttua.
– Olen sivussa näillä näkymin syyskuun puoliväliin asti, kertoo vielä viime viikonvaihteena Brittien sarjassa kovaa jälkeä tehnyt Knight.
Pitkä sairausloma tietää samalla sitä, että Knightilta jää väliin viisi seuraavaa, Italiassa, Turkissa, Kreikassa, Romaniassa ja Andorrassa ajettavaa MM-osakilpailuviikonvaihdetta.
– Tietenkin olisin halunnut mieluummin kilpailla, mutta nämä leikkaukset on nyt vain tehtävä. Onhan tämä turhauttavaa, mutta nyt minulle tarjoutuu ainakin aikaa ladata akkuja ja palata tositoimiin entistä kovempana kuljettajana ja voittajana, toteaa Knight.
Knight jäi tylysti nollille Espanjassa, mutta jo Portugalissa hän yltyi käymään kovaa kapinaa Aholan kanssa sarjan suurimmassa luokassa. Knight voitti avauspäivän ja Ahola oli toinen. Jälkimmäisenä kisapäivänä kaksikon osat kärjessä vaihtuivat.
E3-luokan piikkipaikalla häärivällä Aholalla on koossa neljän kisapäivän jälkeen 97 pistettä, eli 13 enemmän kuin kakkosena olevalla ranskalaisella GasGas-kuljettajalla Christophe Nambotinilla. Kolmantena Husabergilla kurvaileva ruotsalainen Joakim Ljunggren on jäänyt Aholasta jo 32 pistettä.
Kauden kolmas osakilpailuviikonvaihde ajetaan 14.-15. toukokuuta Italian maaperällä Francavilla da Siciliassa, joka merkitsee Aholalle eräänlaista kotikisaa.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero