Klassikkopyöriä ja crossilegendoja lauantaina Salon Kavilannummella

Salossa eletään ensi lauantaina nostalgisissa tunnelmissa, kun Classic Motocross Cupin kauden kolmas ja viimeinen osakilpailu rantautuu legendaariselle Kavilannummen moottoristadionille.

Kilpailujen vanhin osanottaja on 78-vuotias crossilegenda, Hyvinkään Moottorikerhoa edustava Pertti Kasper. Hän kaasuttelee 500-kuutioisella Husqvarnallaan luokassa A+66, jossa moottoripyörien on oltava vuosimallia 1968 tai sitä vanhempia ajopelejä.

Salolaismainetta kilpailussa puolustavat 39-vuotias Jan Jaakkola ja häntä vuotta nuorempi Jesse Sanden, joka on ennen päätöskisaa sarjan suosituimmassa E-luokassa kakkosena Ari Koivusen (LosMK) takana.

Sivuvaunuluokassa nähdään lajin suomalaiset keulakuvat ja aikanaan MM-sarjaakin kiertäneet Sauli Virtanen, 56, ja Jari Laitinen, 55. Kansainvälistä väriä kisapäivään tuo Bultacolla ajava 64-vuotias espanjalaiscrossari Culliem Palleja.
Kun sarjaa pyörittävä yhdistys Classic Motocross Finland (CMF) järjesti viimeksi vastaavan osakilpailun Kavilassa 2012, klassikkopyöriä kävi ihastelemassa kiitettävä määrä ihmisiä.

– Vaikka sää oli silloin surkea, radan reunalle kerääntyi puolisentoista tuhatta katsojaa. Nyt odotamme parempien sääennusteiden toivossa paikalle vähintään samansuuruista yleisömäärää, sanoo Salon kisojen muurlalainen primus motor ja CMF-aktiiveihin kuuluva Petri Pantsu.

– Ja vaikka pyörät ovat vanhoja, niillä mennää kovaa mitään säästelemättä.

Kavilaan on ilmoittautunut ennakkoon noin 130 pyöräkuntaa. Tapahtuma käynnistyy lauantaina 15. elokuuta klo 12.00.

Uusin numero