Kisainssi: Rossi on ”vanha” vain paperilla

– Hän on vanha vain paperilla. Itse asiassa Valentino opettelee jokaisessa kisassa ja jokaisessa testissä edelleen jotain uutta pyrkien koko ajan parantamaan ajotyyliään ja sen myötä vauhtia.

– Hän on hieno persoona ja hänen kanssaan on ilo työskennellä. Valentino on sinut tähteytensä kanssa, eikä tee siitä suurta numeroa. Oikeastaan päinvastoin, Galbusera luonnehtii.

Yamahalla ainakin seuraavat kaksi kautta jatkava Rossi ajoi viime vuonna MM-hopeaa Honda-timantti Marc Marquezin, 21, takana. Se merkitsi Rossin paluuta kohinalla takaisin terävimmällä huipulle.

– Tiesimme, että saumat menestykseen ovat hyvät. Ainoa huolenaiheemme oli Valentinon mahdollisuudet yltää Marquezin tasolle. Sen hän teki loppujen lopuksi monessakin GP:ssä, myhäilee Galbusera.

Galbusera ei pidä puheita Rossin kymmenennestä maailmanmestaruudesta suinkaan tuulesta temmattuina, vaikka Marquez tulee olemaan jatkossakin äärimmäisen vaikea kukistettava.

– Valentino on nyt mahtavassa terässä ja uskon vahvasti siihen, että hän pystyy haastamaan Marquezin tosissaan. Meidän tehtävänämme on tarjota hänelle yhä parempi pyörä ja sen myötä mahdollisuus Marquezin tavoittamiseen. Minusta Valentino on yhä MotoGP-luokan paras kuljettaja, Galbusera linjaa.
 

Uusin numero