Kirssi dominoi Saksan GNCC:tä

”Walldorfer Waldprüfung” GNCC-kisaa (2.-3.5.) oli tullut seuraamaan jopa 5 000 katsojaa ja Kirssi kertookin kisan olevan yksi hänen suosikeistaan.

XCPro-luokkaa hallitsivat alusta asti suomalainen BMW-kuljettaja Simo Kirssi sekä entinen MM-tason motocrossari Kornel Nemeth kotarillaan.

2-tuntisen kisan reitti oli teknisesti haastava sisältäen paljon korkeuseroja ylä- ja alamäkineen. Kirssi sai kisan alkupuolella Nemethiin jo kaulaa, kunnes osui puuhun ja kaatui, jolloin Nemeth saavutti suomalaisen etumatkan. Tankkaustauolle miehet tulivatkin yhtäaikaa. Kirssin huoltoporukka oli hivenen nopeampi, joten suomalainen pääsi ensimmäisenä takaisin radalle ja pystyi sen jälkeen pitämään kärkipaikan kisan loppuun asti ja oli maalissa jo 40 sekunnin johdossa.

Walldorfin kisan eri luokkiin osallistui yli 800 kuljettajaa, joka on uusi ennätys Saksan Cross Country mestaruussarjassa.

”Walldorf on yksi suosikkejani. Startti meni hyvin ja olin aivan Kornelin perässä kunnes siirryin kolmososiolla johtoon. Tein yhden pienen ajovirheen, olkapääni kosketti puuta ja kaaduin. Se oli hyvä herätys, ja ajoin loppumatkan todella keskittyneesti. Pyöräni on kuin tehty tällaiseen maastoon”, Kirssi itse kertoo.