Kirssi ACC:n voittoon

Itävallan CC-sarjan avauskisaan osallistui lähes 400 kuljettajaa ja Suomen Simo Kirssi totesi yllättyneensä sarjan kovasta tasosta. Kisa pidettiin vaikealla ja nopealla radalla, joka oli Kirssin mieleen.

Kirssi päätti kisaosallistumisestaan varsin myöhään ja sai siksi huonon lähtöpaikan takarivistä. Hallitseva Euroopan mestari nousi kuitenkin kohtuullisen nopeasti viidenneksi ja kärkisijan saavutettuaan ei menettänyt sitä enää kertaakaan kaksituntisen kisan aikana. Itävaltalaiset Seppi Fally ja Mario Hirschmugl ajoivat sijat kaksi ja kolme.

Simo Kirssi: ”Sain kohtuullisen startin ja ajaessani viidentenä minulla oli hyvät asemat tarkkailla kärkikuskien ajolinjoja ja vain odottaa heidän tekevän jonkin ajovirheen. Kun kisasta oli neljännes ajettu, tein hyökkäyksen eturintamaan ja pääsinkin nopeasti kärkeen.

”Yllättävää kyllä, ACC:n taso on melko kova. Kisaan hyvin vähän Itävallassa ja olin vaikuttanut kuinka paljon taso on mennyt eteenpäin. Radan profiili oli minun makuuni ja ohituksiin oli runsaasti tilaa. Kisa oli todella nautittava – Cross Countrya parhaimmillaan. Olisi hienoa kisata täällä taas pian uudestaan.”

Tulokse ACC Launsdorf, XC-Pro Class
1. Simo Kirssi (FIN), BMW Husqvarna Motorsport
2. Seppi Fally (AUT), Kawasaki
3. Mario Hirschmugl (AUT), KTM
4. Werner Müller (AUT), GasGas
5. Daniel Stocker (AUT), KTM

Uusin numero