Kirsi Kainulaiselle huippusijoitukset Alpe Adria -sarjan päätösosakilpailusta

(kuva: Henk Mannes)

Ratamoottoripyöräilyn Alpe Adria -sarjassa tällä kaudella kisaava Kirsi Kainulainen nappasi hienosti sijat seitsemän ja viisi viikonloppuna ajetussa kauden viimeisessä STK 600 -luokan Tsekin osakilpailussa.

Kirsi Kainulainen saavutti Alpe Adrian kauden päätösviikonloppuna uransa parhaat sijoitukset sarjasta. Suomalainen onnistui ylittämään maaliviivan seitsemäntenä ja viidentenä Mostin radalla Tsekissä.

– Mostin viikonloppu oli erittäin onnistunut osaltani, Kainulainen riemuitsee.

– Rata oli minulle uusi, eikä ajoaikaa ollut paljoa käytettävissä. Lisäksi harjoitukset ajettiin sateella, niin ei vielä perjantaina auennut millainen rata on, sitten kun pääsee kuivalla ajamaan. Mutta profiili oli kuin mulle tehty, huomasin sen jo kävellessä rataa ympäri. Pyörään löytyi pirun hyvät säädöt, joten myös sillä oli tosi hyvä ajaa.

Aika-ajoissa Kainulainen jännitti tuttuun tyyliinsä, eikä saanut itsestään parasta suoritusta irti. Hän jäi sijalle 16, mutta tiesi startin onnistuessa hänellä olevan mahdollisuuksia hyvään sijoitukseen.

Ja näin kävikin, suomalainen ampaisi lähdössä heti kolmanneksi, mutta kova lähtökiihdytys aiheutti sen, että ensimmäinen mutka meni Kainulaisen osalta pitkäksi. Hän kuitenkin taisteli itsensä maaliin seitsemäntenä.

– Seitsemäs sija tuntui tosi hyvältä!

Kainulainen pääsi starttaamaan sunnuntain kilpailuun seitsemännestä ruudusta. Hyvistä starteistaan tunnettu nainen nosti itsensä ensimmäisen kierroksen jälkeen jo toiseksi. Lopulta hän tervehti ruutulippua sijalla viisi saavuttaen uransa parhaan sijoituksen kovatasoisesta Alpe Adria -sarjasta.

– Erittäin hienot fiilikset, tämä oli ehdottomasti koko STK 600 -urani kohokohta!

Kainulainen on suunnistanut katseensa jo ensi viikolla ajettavaan OW-Cupin kauden päätösosakilpailuun.

– Ensi kauttakin olen jo vähän suunnitellut, ja jos kaikki menee hyvin, niin tulen ajamaan vielä Alpe Adria -sarjassa hyväksi todetulla Suzukilla. Finaaliviikonloppu toi kovasti nälkää ja uskoa ensi kauden tuloksiin, Kainulainen päättää.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero