Kirsi Kainulainen: Onnistumalla aika-ajossa mahdollisuus jopa viiden kärkeen kilpailuissa

Alpe Adria -sarjassa kilpaileva Kirsi Kainulainen on analysoinut omia kilpailusuorituksiaan ja tietää, millä lääkkeillä yli 30 osallistujan kilpailuissa noustaan kympin, jopa viiden kärkeen.

Alpe Adria -kilpailusarja jatkuu tulevana viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä ajettavalla osakilpailulla. Sarjan STK600-luokassa kilpailee Suomen Kirsi Kainulainen. Osana Oscherslebeniin valmistautumista Kainulainen on käynyt läpi aika-ajosuorituksiaan ja todennut, että kilpailuviikonloppuina aika-ajoihin pitää keskittyä paremmin.

-Koska luokassa ajaa yli 30 kuljettajaa ja erot ovat todella pieniä, on minun onnistuttava aika-ajoissa paremmin kuin tällä kaudella tähän mennessä on nähty. Vauhtini on kilpailuissa  kymmenen, jopa viiden kärjen joukossa, mutta liian kaukana olevan lähtöruudun takia joudun ajamaan alun aina todella riskialttiisti. Vain siten säilytän mahdollisuuteni nousta kilpailuissa hyville sijoituksille. 

Oscherslebenin kilpailuun Kainulainen on asettanut tavoitteekseen parantaa edellisen vuoden kierrosaikaansa ja kivuta taas ylöspäin tuloslistalla.

Alpe Adria -sarjaan kuuluu kuusi osakilpailuviikonloppua. Ennen Oscherslebeniä on ajettu kilpailut Slovakiaringillä, Assenissa ja Pannonia Ringillä. Kauden kaksi viimeistä kilpailua ajetaan Kroatian Grobnikissa ja Tsekin Mostissa.

Oscherslebenin viikonlopun jälkeen Kainulainen matkaa Ranskan Dijoniin ajamaanOW Cup -kisan. Hän osallistuu muutamiin tämän sarjan kilpailuihin kauden mittaan ja Dijonin kilpailu osuu tänä vuonna hyvään saumaan muun kilpailukalenterin kanssa. 

– Viime vuonna en teknisen vian vuoksi päässyt mukaan Dijonin kilpailuun, mutta pidän radasta kovasti, hehkuttaa Kainulainen. 

Uusin numero