Kingston Customsin XV950 “The Face”

Kingston Customia edustavan Dirk Oehlerkingin näkemys XV950:stä on Yard Built –malliston ensimmäinen café bob –tyylinen pyörä. Täysin uudenlainen tulkinta alleviivaa jälleen, kuinka helppoa moottoripyörää on muokata täysin uniikin näköiseksi ilman runkomuutoksia. Kuten useimmissa Yard Built –pyörissä, tässäkin on rakentajalleen tunnusomaisia seikkoja, tässä tapauksessa yläkolmioon asennettu sytytystulppa ja tuulilasin virkaa toimittava crossilasin keltainen linssi. 

– Filosofiamme on pyrkiä jatkuvaan kehittymiseen, kertoo Yamaha Motor Europen tuotepäällikkö Shun Miyazawa.  

– Tästä syystä haluamme yhteistyöhän lahjakkaiden ja ennakkoluulottomien rakentajien kanssa. Dirkin kanssa olemme halunneet työskennellä jo jonkin aikaa, erityisesti XV 950:n osalta. XV 950 on helppo rakennusaihio ja se mahdollistaa monia erilaisia rakentamisen tyylejä, minkä myös Dirk todistaa. Hänen luomuksensa on täysin oman näköisensä. 

– XV 950 oli hyvä pyörä rakentaa. Sen riisuminen on yksinkertaista ja mahdollisuuksia erilaisiin ulkonäköihin on runsaasti. Pyörä olisi maukas bobberina, mutta myös café racerina, joten halusin yhdistää tyylisuunnat, ja olen todella ylpeä lopputuloksesta, Oehlerking kertoo. 

Monet projektin osat ovat Kingston Customin omaa valmistetta, ilmeisimpinä ehkä ilmansuodattimen läpinäkyvä kansi ja tikattu café racer –tyylinen satula. Omaa valmistetta ovat myös jalkatappien kiinnikkeet, nopeusmittarin kiinnike sekä jarru- ja vaihdepolkimet. Omatekoisten osien lisäksi Dirk käytti muun muassa LSL:n, Motogadgetin ja Highsiderin tarvikeosia. Renkaiksi valittiin tyyliin sopivat Shinkon valkosivut. Pyörän väritys mukailee klassista Yamahan racing-teemaa.

Kingston Customs tarjoaa halukkaille mahdollisuuden ostaa The Facen valmistamisessa käytettyjä osia verkkosivuiltaan.  

Uusin numero