Kingelin tyytyväinen kaaduttuaan

EM-areenoilla kisaava Asseri Kingelin ilmoittautui alkuperäisistä suunnitelmista poiketen myös Kuopion SM-osakilpailuun harjoitusmielessä.

– Mielelläni olisin jäänyt ralleja katsomaan, mutta pakko oli lähteä treenaamaan, kun tulee muuten liian pitkiä taukoja. Kuusi viikkoa olisi mennyt nyt muuten ilman kisoja, Kingelin totesi.

Jyväskylän Moottoriurheilijoiden mies ei saanut haluamaansa harjoitusta vielä ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä sattunut kaatuminen tarjosi hänelle oivallisen tilanteen kunnon treeniin.

– Eka erä ei mennyt lähtöä lukuun ottamatta edes harjoituksesta, sai ajella aivan yksin, mutta toisessa erässä meni hyvin, kun kaaduin hiekalla ja jäin kymmenen huonommalle puolelle ja sieltä lähdin sitten menemään täysillä loppua kohden.

Kingelin ei vielä osaa sanoa, nähdäänkö hänet kisaamassa seuraavassa, Hyvinkään osakilpailussa syyskuun 7. päivänä.

– Täytyy miettiä hyvin tarkkaan Hyvinkään tilanne, ettei tule sotkemaan poikien SM-mitaleita. Varmaan ne käy aika kuumana, että mitä tuo tulee tänne kisaamaan, kun ajaa Euroopassa kilpaa, Kingelin naurahtaa.

Jauhiaisen uho ei auttanut

Supermoton Suomen mestaruudessa tiukimmin kiinni olevat Karhulan Moottorikerhon Kalle Toronen ja Konneveden Moottorikerhon Ville Jauhiainen kävivät jälleen kovaataistelua SM-pisteistä. Molemmilla miehillä oli tosin hienoista epäonnea kisassa.

– En ole tyytyväinen, kun Kalle pääsi taas kaksi pistettä karkuun. Toisessa erässä kakkospaikka olisi ollut ihan otettavissa, mutta kun Asseri pyllähti hiekalle ja lähdin kiertämään häntä, niin tipuin monta sijaa. Lopussa kävin vielä kertaalleen naamallani, niin se oli sitten siinä.

Toronen johtaa nyt SM-tilastoa ennen Jauhiaista ja Kingeliniä.

– Hyvin meni kisa siihen nähden, että olen ollut flunssassa viime ajat ja antibiootit eivät ole auttaneet. Ekassa erässä kunto loppui kesken, kun jouduin kirimään menetettyäni kakkossijan pyörän sammutuksen myötä. Toisessa erässävoimat ja vauhti riitti parempaan lopputulokseen. Kuuma keli ja rankka rataottivat koville, mutta Jauhiaisen uhoamiset eivät nyt auttaneet, Toronen naurahtaa.

Töhönen palkitsi kotiyleisön

Kuopion Moottorikerhon Ville Töhönen palkitsi kotiyleisönsä ajamalla Open-luokassa paalupaikan kautta molempien erien voittoon kaksipuolikkaallaan 450-kuutioisten seassa.

– Ihan hyvin meni, kun pystyi pikkupyörälläkin pääsemään kärkeen. Voi olla, että mun pyörä sopi noille hiekkaosuuksille paremmin, vaikka lähdöissä antoikin vähän tasoitusta.

Töhönen ajoi nyt kauden ensimmäisen Supermoto-kilpailunsa, mutta menestyksen myötä kiinnostus täyteen kauteen on kasvanut.

– Pittää alkaa nyt ehkä miettiä, jos hommaisi nelipuolikkaan ensi kaudeksi jatekkee siitä Supermotoon kunnon pyörän, mies pähkäili.

Lehto taistelun kautta voittoon

ATV Supermoto-luokassa lajin kaksinkertainen Suomen mestari Karhulan Moottorikerhon Timo Lehto jatkoi menestystarinaansa. Ensimmäisessä erässä voitto irtosi jälleen ylivoimaisesti, mutta toisessa erässä mies kävi kunnon taistelua Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon Jaakko Mäkysen kanssa.

– Jaakko löysi ihan loistavan vauhdin toiseen erään. Minä taas nukahdin viivalle ja jäin startissa kolmanneksi Mika Ahlqvistin taakse. Oli aika homma saada Jaakko kiinni. Ohitusyrityksiä kyllä riitti, mutta lopulta onnistuminen meni aivan viime metreille, Lehto kertaa.

Kuopion SM-osakilpailun 5 parasta luokittain:
S1 1. erä 2. erä:

1. Asseri Kingelin 25 25
2. Kalle Toronen 20 22
3. Ville Jauhiainen 22 18
4. Ari Åstedt 18 20
5. Matti Lantta 16 16

ATV:
1. Timo Lehto 25 25
2. Jaakko Mäkynen 22 22
3. Mika Ahlqvist 20 20
4. Teemu Kuva 18 18
4. Nita Korhonen 16 16

Open:
1. Ville Töhönen 25 25
2. Perttu Martikainen 20 22
3. Jimi Lamminen 18 20
4. Janne Tainio 16 15
5. Jaakko Rönkkö 12 18

Uusin numero