Kingelin supermotofinaalin voittoon Hyvinkäällä

Kauden kolmen lähdön finaaliin oli kutkuttavat lähtöasetelmat, kun sarjan kärjessä on tiukin mahdollinen piste-ero. 192 pisteen Kingelin ja 191 pisteen Klem olivat hioneet kulmahampaansa kuntoon kisan alla ja lähtivät selkeästi jakamaan keskenään suurinta pistepottia. Jauhiaisen 180 pistettä antoivat myös yllätyksen mahdollisuuden kilpailun alla. Lisäksi sairasvuoteelta viime hetkillä noussut Ari Åstedt tulisi varmuudella sekoittamaan pakkaa. Luvassa oli siis huikeat finaalilähdöt.

Aika-ajoissa kärkipaikat menivät Klem – Kingelin – Åstedt, Jauhiaisen jäätyä viidenteen ruutuun. Lähtöasetelmat lupasivat kuumia kahinoita kilpalähdöissä.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa Klem-Kingelin -taistelua Åstedtin hiostaessa. Erän loppupuolella Klem sortui ajovirheeseen ja piste-ero kärjessä repeää 8 pisteeseen, kun Åstedt kiilasi erän kakkoseksi. Toinen erä mentiin Klemin tahtipuikon mukaan ilman suurempaa draamaa. Klingelinin otettua toisen sijan piste-ero kaventui vain kolmella pisteellä ollen nyt viisi pistettä. Kaikki oli siis avoinna ennen kauden viimeistä lähtöä.

Kärkikaksikon takana ei enää isompia uhkaavia pilviä kertynyt, joten Suomen mestaruus näytti olevan kahden kauppa. Kolmas ja kutkuttava lähtö ja Klemin ensimmäinen lähtöruutu antoivat etulyöntiaseman ja koko erä meni Klemin johtaessa kilpailua Kingelinin seuratessa. Tilanne vain ei riittänyt Klemille, sillä jonkun olisi otettava pisteitä ennen Asseri Kingeliniä. Asseri ei antanut löysiä tuumaakaan ja tiukka vääntö johtikin viimeisellä kierroksella Klemin ajovirheeseen ja näin Kingelin ylitti maaliviivan ensimmäisenä ja kuittasi SM-ykköspokaalin nimiinsä.

Open -luokassa jaettiin myös täydet 75 pistettä. Täyden pistepotin nappasikin Miro Luhanko puhtaalla ajolla. Luhangon pistesaalis ennen Hyvinkäätä oli kuitenkin sen verran pieni alkukauden pisteiden puuttuessa, että pistesaalis ei riittänyt ykkössijaan. Ykköstittelin nappasi nimiinsä Sami Örn tasaisella pistesaaliilla ilman ensimmäistäkään erävoittoa.

Hyvinkään osakilpailu keräsi n. 500 maksanutta katsojaa, joten finaalit keräsivät kauden ennätysyleisön. Yleisö saikin näyttävät kisat ja järjestelyt saivat kiitosta niin katsojilta kuin kilpailun osallistujilta.

Hyvinkään osakilpailun lopputulokset löytyvät järjestävän seuran nettisivuilta:
http://www.hykoke.fi/supermototulokset

Uusin numero