Kimi Räikkösestä KRT MXGP:n tiimipäällikkö

Antti Pyrhönen (keskellä) saa jatkossa jakaa vastuutaan Kimi Räikkösen kanssa

Kauaa ei Kimi Räikkönen ehtinyt nauttia eläkepäivistä, kun hän ottaa vastaan uuden haasteen, joka Räikkösen omien sanojen mukaan ”ei ole pelkkä harrastus”.

Viime kauteen uransa F1-sarjasssa päättäneestä Kimi Räikkösestä on viimeisimpien kuukausien aikana näkynyt lähinnä lomailukuvia sosiaalisessa mediassa, mutta tulevaisuuden suunnitelmia on kuitenkin tehty samaan aikaan ja nyt ne ovat valmiita julkistettaviksi. Räikkösestä tulee Factory Kawasaki Racing Teamin päällikkö motocrossin MM-sarjaan. Tehtävän hän jakaa yhdessä Antti Pyrhösen kanssa. Parivaljakko on aiemmin pyörittänyt yhdessä Räikkönen IceOne Racing -tallia, mutta uusi tiimi on Kawasakin tehtaan johdolla toimiva lajin korkeinta tasoa edustava kilpatiimi.

Kimi Räikkönen, KRT MXGP:n tiimipäällikkö: ”ei ole mikään, että yksi suurimpia intohimoja elämässäni useiden vuosien ajan on ollut motocross, mutta tätä tehtävää ei voi enää kutsua harrastukseksi. Se on erittäin vakavaa, hyvin keskittynyttä ja pyrimme tekemään parhaamme. Nyt olen lopettanut kilpa-ajon, ja voin viettää enemmän aikaa tähän projektiin; ei päivittäisissä asioissa, vaan enemmän strategisesta näkökulmasta käyttämällä kokemustani siitä, miten tiimit toimivat ja mikä luo menestystä maailmalla. Kaikki, minä mukaan lukien, ovat iloisia siitä, että Kawasaki on valinnut meidät tehdastiimiin. Tiedän, että onnistumisen mahdollisuus on aina suurempi suoralla tehdastuella, joten tämä merkitsee loistavaa mahdollisuutta meille uutena Kawasaki Racing Teamina MXGP:ssä.

Antti Pyrhonen (KRT MXGP:n tiimipäällikkö): ”Liityttyäni Kimin tiimiin kymmenen vuotta sitten emme ole koskaan lakanneet työskentelemä lujasti saadaksemme parhaat tulokset MXGP-luokassa ja saavutettuamme hyviä tuloksia lukuisilla voitoilla ja palkintokorokkeilla, olemme nyt saaneet mahdollisuuden työskennellä läheisessä yhteistyössä arvostetun tehtaan kanssa. Olemme työstäneet tätä uutta projektia jo useita kuukausia ja olemme tietysti iloisia saadessamme liittyä Kawasakin tiimiin ja ajaa Kawasaki Racing Teamiä. MXGP-luokka on tässä lajissa huippu ja tiedämme kuinka kova kilpailu sarjassa on, mutta katsomme tähän uuteen haasteeseen optimistisesti, koska meillä on kaksi vahvaa ja nopeaa ajajaa aloittamassa tätä uutta lukua tehtaan tukemana.

Uusin numero