Kimi Räikkösen autonpesijä lopetti upean uransa

Puolalainen extreme-enduron legenda Thadeuzs “Taddy” Blazusiak ilmoitti joulukuun alussa, että hän lopettaa kilpauransa.

Kuusinkertainen superenduron maailmanmestari on extreme-enduron suurin nimi ja voittanut muun muassa viisi kertaa kuuluisan Red Bull Hare Scramblen Itävallan Erzbergissä.

”Olen miettinyt päätöstäni kauan, ja koska olen aina ajatellut, että kun lopettamisen aika on, se sitten kanssa tehdään. Olen saavuttanut paljon enemmän kuin ikinä uskoin ja olen siitä todella kiitollinen. Nyt on aika laittaa piste tälle”, Blazusiak sanoo tiedotteessaan.

2010 Blazusiak haastoi Erzbergissä vuoden 2007 F1-maailmanmestarin Kimi Räikkösen. Puolalainen ajoi mäkikisan KTM-pyörällä, Räikkönen Citroenin C4 WRC -autolla. Reitillä oli 93 mutkaa ja yli 40 000 katsojaa. Räikkönen voitti lopulta selvästi, koska auto oli niin paljon nopeampi suorilla.

Kahden Red Bullin sponsoroiman maailmanmestarin taiston palkintona oli kunnia sekä häviäjän suorittama kulkuneuvon pesu.

Blazusiak puhdisti Räikkösen auton heti maalialueella. Puolalaisen kaveri ehdotti, että Blazusiak kirjoittasi pesusienellä jotain rivoa Räikkösen kuraiseen autoon kameroiden surratessa, mutta tämä tyytyi herrasmiehenä pelkkään pesuun.

Videolla koostetta miehen urasta

Uusin numero