Kimi Räikkönen, Kari Tiainen ja Tommi Mäkinen juhla-Päitsille!

– Tänä vuonna kun meidän mies voitti koko roskan ja oli kaikin puolin – niin reitin, kelin kuin tunnelmankin puolesta – sellaista suuren urheilujuhlan tuntua, alkoi siinä itselläkin poltella pyörän päälle ja jotain kilpailua ajamaan, Tiainen jatkaa viitaten Kytönen Motorsportin kuljettajan Antti Hellstenin Husqvarnalla ajamaan Päitsi-voittoon. Tiainen toimii nykyään moottoripyöräkauppiaana Oulussa ja on myös Husqvarnan jälleenmyyjä.

– Kisan jälkeen saunottiin porukalla. Kimin veli Rami Räikkönen ajoi tänä vuonna ensimmäisen Päitsinsä. Siinä saunan lauteilla se idea alkoi niin sanotusti kypsyä. Nythän Päitsilläkin on tuo partioluokka ja koska parin vuoden päätä me varttuneemmat herrat täytämme pyöreitä, niin ensi vuonna kilpailu menisi vielä nuoruuden hulluttelun piikkiin. Kun katsoi seitsemänkymppisen Manu Sunin menoa, niin ihan nuoreksi pojaksihan tässä vielä itsensä tuntee.

– Tommi (Mäkinen) oli heti mukana, kun sitä vieläkin niin sieppaa se edellisen Päitsin keskeytys kärkisijoilta, kun pyörään tuli joku vika. Kimi alkuun vähän nikotteli vastaan, mutta taisi sillä vähän ketuttaa se Malesian kisan tulos ja olisiko siinä ollut vähän veljellistä painostustakin ilmassa. Lopullisesti Kimin pää käännettiin, kun luvattiin että jos Jäämies alkaa siirtymillä jäätymään, niin Kytösen Vesku on ajaa ne ja Kimi saa huilata autossa. Ei niitä ukkoja erota toisistaan siirtymähaalarit päällä, mutta tästä ei puhuta sitten ääneen, Tiainen vitsailee.

– Pari päivää ollaan tässä asiaa sulateltu, ja kun tämä tuntuu edelleen hyvältä idealta, ollaan oltu yhteydessä kilpailunjohtaja Ketelään, josko ensi vuoden Päitsin aikataulua voisi rukata niin, ettei osu päällekkäin formuloiden kanssa. Ihan positiivisesti asiaan suhtauduttiin. Kyllähän meidän mukanaolo varmasti kiinnostaa mediaa, Tiainen päättää.
 

Teksti: Tuija Nieminen

Uusin numero