Kimi Patova oli neljä päivää Yamahan leirillä Valentino Rossin koulutuskeskuksessa

Yamaha Master Camp, ajoharjoitteluun
(Kuva: Yamaha Motor Racing Srl)

Kimi Patovalla oli onnistunut neljän päivän harjoittelujakso  Yamaha VR46 Master Camp –leirillä Italiassa. Kallio Racingin molemmat Supersport 300 –luokan ajajat Kimi Patova ja Brazilian Renzo Ferreira saivat leirillä monipuolista oppia.

Patovan ja Ferreiran lisäksi oppilaina olivat italialainen Alfonso Coppola, ranskalainen Enzo de La Vega, Ukrainan Mykyta Kalinin ja Alankomaiden  Robert Schotman. Heillä oli monta aktiivikuljettajaa  opastajina ratamoottoripyöräilyn saloihin.

Yhtenä päivänä opastajana oli myös mestari Valentino Rossi, joka ajoi myös yhtä aikaa nuorten kanssa näyttäen heille ajolinjojaan läheisellä Misanon World Circuit –radalla.

Yamahan järjestämän ajoleirin tavoitteena oli parantaa nuorten ajajien valmiuksia ajajaurallaan  kokonaisvaltaisesti. Tärkeänä osana koulutuksessa oli monipuolinen fysiikkapuoli Pilates-kehonhallintatekniikoineen. Tämän vuotinen ajoleiri oli neljäs.

Yamaha Motor Racing –yhtiön toimitusjohtaja Lin Jarvis kertoi omassa osuudessaan nuorille lupauksille, kuinka heidän tulee toimia edetessään ajajaurallaan.

Kimi Patova kertoili tuntemuksiaan koulutuspäivistä.

– Jo toisena päivänä paransimme ajamistamme ja vartalon asentoa. Tulokset osoittivat vauhdin parantuneen. Edistyminen niin lyhyessä ajassa on erinomaista. Pilates oli mahtava kokemus kolmantena päivänä. Nautin myös karting-ajosta. VR46 Motor Ranch –koulutuksessa meillä oli hyvä ajosessio päätöspäivänä VR46 Academy-kuljettajien kanssa. Opin ajamisesta ja keskustelimme jälkikäteen kouluttajien kanssa. Opin monta asiaa. Kiitän Yamahaa ja Kallio Racingiä mahdollisuudesta osallistua tähän koulutustapahtumaan.

Yamaha Master Camp leiriläiset, keskellä Yamahan kilpatallin toimitusjohtaja Lin Jarvis
(Kuva: Yamaha Motor Racing Srl)
Yamaha Master Camp-voimistelutunnilla
(Kuva: Yamaha Motor Racing Srl)

Uusin numero