Kimi Patova ja RAM Racing kohti Espanjan ratoja

Kimi Patova ja tallipäälikkö Jani Rättö. Kuvaaja Tomi Tähti.

Kimi Patova ja RAM Racing Yamaha suuntaavat kaudella 2020 kohti Espanjaa ja ESBK Supersport 600 -luokan kilpailuja.

Espanjan mestaruussarja (ESBK) ajetaan seitsemänä eri kisaviikonloppuna ja sisältää yhteensä 13 kisalähtöä. Sarja starttaa helmikuun lopussa ajettavilla testeillä Jerezissä missä ajetaan myös sarjan avauskisa huhtikuun alussa.

– Onhan se mageeta päästä takaisin Eurooppaan ajamaan ja ottaa uralla se seuraava kehitysaskel. Sarja on todella kovatasoinen ja siellä saa satavarmasti ajaa kilpaa ihan jokaisesta sijoituksesta. Onneksi pääsen tekemään hypyn takaisin kovempiin ympyröihin tutussa tiimissä tuttujen jätkien kanssa, Patova kertoo.

Espanjan mestaruussarjaa ajetaan radoilla joista useat ovat tuttuja MotoGP:n ja F1-sarjan kalentereista kuten Barcelona, Jerez sekä Catalunya.

– Espanjan sarjan radat ovat täysiä GP-ratoja. Radoilla vauhdit ovat ihan toista luokkaa kuin esimerkiksi viime kaudella SM-sarjassa. Radat ovat paljon vauhdikkaampia ja teknisempiä, kuvailee Patova.

– Onneksi muutama rata on tuttu MM-kaudelta ja pääsen ajamaan jokaisella radalla treenipäiviä ennen kisaviikonloppua, joten jokaisen radan opetteluun ja pyörän säätöjen löytymiseen on varmasti tarpeeksi aikaa.

RAM Racing Yamahan tallipäällikkö Jani Rättö on valmis ottamaan stepin tiiminä kohti kansainvälisiä ratoja.

– Viime vuosina ollaan menestytty Suomen radoilla, joten nyt on hyvä hetki ottaa tiiminä steppi ylöspäin. Todella hienoa jatkaa tätä projektia Kimin kanssa joka kehittyi tällä kaudella erittäin paljon ja ikä huomioon ottaen kehittyy varmasti tulevinakin vuosina. Kimillä polte ajamiseen ja kaikkeen siihen liittyvään työn tekemiseen on kova joten asenteesta menestyminen Espanjassa ei jää kiinni. Nyt pienen talvitauon aikana rakennetaan Kimille varmasti kilpailukykyinen pyörä, joten todella mielenkiinnolla jäädään odottamaan kauden alkua!

Patova odottaa jo malttamattomana päästä hyppäämään takaisin pyörän selkään.

– Kyllähän se polte ajamiseen on ollut koko ajan kova ja kasvoi entisestään kun saatiin tulevan kauden kuviot selville. Ensi kausi alkaa jo paljon aikaisemmin, kuin kaudet edellisinä vuosina mutta tässä on nyt vielä muutama kuukausi aikaa panostaa fysiikan kehittämiseen entistä paremmalle tasolle.

– Ja erittäin iso kiitos koko mun perheelle, yhteistyökumppaneille ja minua auttaneille, Patova lopettaa.

ESBK kauden 2020 kalenteri
4.-5.4. Jerez
9.-10.5 Aragon
30.-31.5 Valencia
27.-28.6 Catalunya
25.-26.7 Navara
10.-11.10 Albacete
31.10-1.11. Jerez

Teksti: Kimi Patovan tiedotus

Uusin numero