Kimi Patova ja Ram Racing Yamaha jatkavat yhdessä Espanjan valloitusta

Kimi Patova ja Ram Racing jatkavat yhteistyötä myös tulevalla kaudella kohti Espanjan ratoja. Sarja pysyy samana kuin viime vuonna, eli Kimi kisaa ESBK Supersport 600 -luokassa.

Hyvinkääläinen Patova lähtee tulevaan kauteen erittäin luottavaisin mielin, vaikka viime vuosi päättyikin vakavaan loukkaantumiseen, joka vaati pidempää, usean kuukauden toipumisjaksoa. 

”Heti sairaalasta kotiin päästyäni aloin valmistautumaan uutta kautta kohti. Aluksi en pystynyt tekemään muuta kuin polkemaan pieniä pätkiä kuntopyörää kotona. Lenkit alkoivat kuitenkin koko ajan pidentymään ja samalla pystyin aloittamaan myös voimaharjoittelun. Suurin työ oli kuitenkin saada paino takaisin normaaliksi kun sairaalassa oloaikana paino tippui noin 10 kiloa.’” 

Ennen kilpailukauden alkua Patova jatkaa fyysisen kunnon parantamista mm. hiihtoladuilla, kuntosalilla ja enduropoluilla

” Loukkaantuminen oli todella kova motivaatioruiske. Koko talven olen kyllä laittanut paljon treenitunteja sisään. Ennen kauden alkua olen täysin 100% kunnossa, tai olen jo nyt paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista.” 

Sarja sisältää kisat seitsemänä viikonloppuna ja joka kisaviikonloppu ajetaan lähdöt sekä lauantaina että sunnuntaina. Sarja sisältää jo monta tuttua rataa viime kaudelta joten Patovalla on selkeät tavoitteet tulevaan kauteen. 

” Tavoitteena tulevalla kaudella on tietysti ajaa paremmin kuin viime kaudella. Viime kausi oli itselle ja myös tiimille ensimmäinen kausi Espanjassa. Suurin osa radoista on jo viime vuodesta minulle tuttuja, joten näin ollen ei tarvitse joka viikonloppua aloittaa radan opettelulla. Totta kai Espanjassa kilpailut ovat paljon kovempitasoisia kuin Suomessa, ja yhden kauden jälkeen on jo kokemusta siitä mitä tuleman pitää.” 

Pitkästä talvesta ja loukkaantumisesta huolimatta Patovan ajohalut ei ole hävinnyt mihinkään, päinvastoin. 

”Onhan tämä talvi tuntunut taas pitkältä odottaen, että pääsisi taas radalle ajamaan. Polte ajamiseen on todella kova! Onneksi sentään olen tammikuusta lähtien päässyt ajamaan enduroa kolme kertaa viikossa, mutta eihän se rata-ajoa voita” Patova toteaa. 

Vaikka ajotaukoa on kertynyt lähemmäksi viisi kuukautta, niin Patova uskoo että vauhti löytyy nopeasti. 

”Kyllähän varmasti pari ensimmäistä päivää on vähän kankeampaa ajamista. Ennen ensimmäistä kisaa kuitenkin on luvassa paljon hyvää testiä, joten ensimmäisessä kisassa on täysi vauhti päällä. Maaliskuun lopussa on sarjan kahden päivän viralliset testit Jerezissä, ja huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna kausi sitten starttaa samaisella Jerezin radalla. Tarkoituksena on kuitenkin ajaa muutamia testipäiviä virallisten testien lisäksi ennen Jerezin kisaa.” 

Jokohan Kimiltä sujuu taas linkissä olevan videon mukainen ajovarusteiden pukeminen?

Uusin numero