Kim Patovan kausi jatkuu Espanjasssa – Suomalainen haastaa Euroopan kärjen

Patova ajaa kilpailun espanjalaisen Team Stratoksen väreissä. Tiimi on Patovalle entuudestaan tuntematon, mutta pyöränä toimii vanha tuttu Yamahan R3.

– Espanjalainen tiimi on mulle täysin uusi. Niko Mäkinen on ajanut muutaman kauden tiimissä ja antoi erittäin hyvän vaikutelman tiimistä ja sen ammattitaidosta. Uskon, että saamme pyörän minulle sopivaksi todella nopeasti tiimin kanssa, Patova ennakoi.

Kaudella 2017 Patova kisasi Supersport 300 -luokan MM-sarjassa, jossa hän ajoi yhden kauden parhaimmista kilpailuista juuri Jerezin radalla.

– Taustajoukkoni on tehnyt ison työn, että pääsen ajamaan vielä yhden kilpailun Euroopassa kauden päätteeksi. Iso kiitos kuuluu heille ja sponsoreilleni. Todella hienoa on, että pääsen kisaamaan juuri Jerezissä. Rata on mulle entuudestaan tuttu ja itseasiassa yksi lempiradoistani Euroopassa. Viime kauden parhaimman kisan ajoin MM-luokan päätöskisassa juuri Jerezissä.

RAM Racingin Jani Rätön opeissa ollut Patova lähtee kisaan maltillisilla tavoitteilla.

– Kisaviikonlopulle on todella vaikea laittaa sijoituksellista tavoitetta. Sen tiedän, että sarjasta löytyy todella kovia kuskeja, ketkä ajavat MM-luokan kärkivauhtia. Nyt on hienoa nähdä oma kehitys Euroopan kärkeen nähden. Uskon kyllä, että pystyn taistelemaan hyvistä sijoituksista. Pääasia kuitenkin on, että pääsee ajaa vielä kilpaa.

 

Uusin numero