Kierros hiekalla vei Kenny Koskiselta mahdollisuudet täyteen pistepottiin

(kuva: Tomi Tähti)

Kallio Racing Junior Tiimin Kenny Koskinen vieraili Alastaron SM-kisoissa viime viikonloppuna ollen nopein koko viikonlopun, vaikkei aivan täyttä pistepottia saanutkaan kerättyä.

Alkukausi Espanjan ESBK-sarjassa on ollut melkoista vuoristorataa Koskiselle. Ensimmäisissä kilpailuissaan Navarrassa vauhti riitti 11. ja 12. sijoille. Aragónissa Koskinen lähti paalupaikalta kisaan ja oli maalissa kymmenes ja yhdestoista. Barcelonassa ajetuissa kilpailuissa tulokseksi jäi kaato ja 23. sija.

-Kausi ei ole mennyt ihan odotusten mukaan Espanjassa, mutta kehitystäkin on tapahtunut. Jonkin verran enemmän on ollut painia pyörän säätöjen ja oman ajotyylin kanssa, mutta eiköhän se yhteinen sävel sieltä taas löydy, Koskinen toteaa.

Alastaron viikonloppuna Koskinen ei päässyt haluamaansa vauhtiin, jääden omista Alastarolla aikaisemmin ajetuista kierrosajoistaan selkeästi. Vauhti riitti silti paalupaikkaan ja kisalähdöissä kärkisijoituksiin. Lauantain kisassa Koskinen johti 14 kierrosta, kunnes teki virheen ja ajautui hiekoille kolme kierrosta ennen maalia menettäen näin voiton. Sunnuntain kilpailu meni ilman virheitä ja Koskinen voitti yhdeksän sekunnin erolla kakkoseen.

Kenny Koskinen voittohaastattelussa kisan jälkeen. (kuva: Harjukuvat)

-Jostain syystä koko viikonlopun ajan kierrosajat olivat paljon huonompia mitä viime kesänä. Ajatukseni ennen kisoja oli, että parantaisin omia aikojani, mutta huomasin jo torstain treeneissä, että oli erittäin vaikea ajaa samoja aikoja kuin viime kesänä. Paransin kumminkin ajoani ja onnistuin saamaan paalupaikan molempiin kisoihin. Lauantain kisassa johdin melkein koko kisan, mutta oma ajovirhe kostautui ja ajoin ulos radalta muutama kierros ennen maalia. Onneksi pysyin pystyssä ja tulin vielä toisena maaliin, mutta kyllähän se harmitti kun voitto oli jo tarjottimella, sanoo Kenny Koskinen.

-Sunnuntaina sitten keskityin erityisen paljon siihen, että saan ajettua puhtaan ja virheettömän kisan. Vaikka kierrosajat ei olleet haluamallani tasolla, niin pystyin ajamaan tasaista kierrosaikaa koko kisan ja se riittii voittoon, Koskinen kertoo.

Koskisella on suunnitelmissa ajaa loput SM-sarjan kilpailut täällä Suomessa ja Espanjan ESBK-sarjaan lähdetään myöhemmin lokakuussa Valencian ja Jerezin osakilpailuihin.

-Vaikka Espanjan sarja on tietysti se, missä haluan ajaa ja pärjätä, niin on hienoa päästä välillä kilpailemaan Suomen radoilla. Nähdään Jurvassa!

Kuvat: Tomi Tähti & Harjukuvat

Uusin numero