Kevin Schwantz: ”Marc Marquez ehdonlaiseen loppukaudeksi”

Marquezin ajamiselle ei ole juuri ymmärtäjiä löytynyt; hän törttöili ensin starttiruudukossa ja aiheutti kilpailussa sekä Aleix Espargaron että Valentino Rossin kaatumiset.

Vuoden 1993 500-kuutioisten maailmanmestari Kevin Schwantz ei myöskään liity ymmärtäjien joukkoon.

”Mielestäni hän sai riittävän rangaistuksen tempuistaan, mutta nyt hänet pitäisi asettaa ehdonalaiseen koko loppukaudeksi. Hänelle on kerrottava, että jos hän vielä tarkoituksella ottaa kontaktia jonkun kanssa, hän joutuu sivuun”, Schwantz sanoo.

”Vaikka nuo tilanteet olisivatkin olleet jarrutuksen epäonnistumisen jälkeisiä virheitä olosuhteisiin nähden liian kovassa vauhdissa, hän on kuitenkin maailmanmestari, jonka pitää ymmärtää olevansa noissa tilanteissa niin nopea, että muiden kanssa pitää olla tarkkana. Marcin pitäisi ymmärtää, koska hän käy liian kuumana.”

Pelkkä törttöily ja anteeksipyyntö jälkikäteen ei vanhan mestarin mukaan riitä.

”Et vain voi yksinkertaisesti tehdä tuollaista ja sanoa sen jälkeen, että sori, ei ollut tarkoitus. Jokainen kuljettaja tekee virheitä silloin tällöin kriittisissä tilanteissa, mutta minusta tuntuu, että Marcilla on tapana ajaa itsensä niihin kriittisiin tilanteisiin välitämättä siitä, mitä muille kuljettajille silloin tapahtuu.”

Marquez sai Espargaron kiilaamisesta varikon läpiajorangaistuksen, mutta Schwantzin mukaan niistä pitäisi luopua.

”Mieluummin näkisin, että annettaisiin 30 tai 60 sekunnin aikasakko. Kun nopea kuljettaja jää jälkeen ja joutuu ohittelemaan, se saattaa aiheuttaa hyvnkin vaaratilanteita selkeästi hitaampien kuljettajien kanssa. Sellaisessa tilanteessa kuljettajalle tulee monesti kiukkuinen olo, mikä näkyy ajamisessa.”

Shwantzilta kysyttiin, mitä hän haluaisi sanoa Marquezille.

”Sanoisin, että rauhoitu nyt hemmetissä. Ei sinun tarvitse ajaaa jokaista kierrosta kuin mielipuoli. Siisti ajaminen on kaikkein nopeinta. Hänen on mietittävä uudestaan omia käsityksiään. Me kaikki tiedämme, kuinka huikea lahjakkuus hän on, tiedämme, että hän on supernopea. Jos hän tajuaa ja oppii sen, että siistillä ajamisella on kaikkein nopein, tulisimme kaikki hämmästymään, kuinka nopea hän oikeasti onkaan.”

Uusin numero