Kevin Benavides toiseen voittoonsa Dakarissa

Dakar-ralli huipentui 8500 kilometrin päätteeksi sekuntitaisteluun, jonka tuloksena Kevin Benavides pääsi nostamaan toista kertaa urallaan Dakarin voittopokaalia maalissa.

Dakarin voittotaistelu käytiin sunnuntaina kahden kivikovan KTM:n tehdaskuljettajan välillä. Red Bullin väreissä ajaneesta kaksikosta voidaankin sanoa, että heille itävaltalainen energiajuomajätti antoi kirjaimellisesti siivet. Argentiinalainen Kevin Benavides on Dakarin voittaja vuodelta 2021, jolloin hän ajoi Monster Energy Honda Racingin pyörällä ykköseksi. 34-vuotias Benavides osallistui ensimmäistä kertaa Dakariin vuonna 2016, ja jo kolmannelta osallistumiskerralta (2018) hänellä on taskussaan upea kakkossija. Tänä vuonna hän nousi kisan päätöserikoiskokeella 12 sekunnin takaa-ajoasemasta 43 sekunnin marginaalilla voittoon. Voitollaan hän nousi arvostettuun kaksinkertaisten voittajien sarjaan, jota tänä vuonna kisassa edustivat lisäksi Sam Sunderland ja Toby Price.

Vasemmalta Toby Price, Kevin Benavides ja Skyler Howes

Kakkoseksi ajanut australialainen Toby Price on vuoden Benavidesiä vanhempi. Vaikka iässä ei ole paljon eroa, niin fyysisiltä mitoiltaan he edustavat hyvin erilaista kilpailijatyyppiä. Kun Benavides on vain 172-senttinen, on Price häneen verrattuna todellinen jättiläinen, 188-senttinen ja painokseenkin aussi ilmoittaa 93 kiloa. Yhteistä heille tämän vuoden Dakarin jälkeen on, että nyt molemmat ovat kisan kaksinkertaisia voittajia. Pricen ykkössijat ovat vuosilta 2016 ja 2018.

Tulokset:

  1. Kevin Benavides, ARG, Red Bull KTM Factory Racing
  2. Toby Price, AUS, Red Bull KTM Factory Racing, +0,43
  3. Skyler Howes, USA, Husqvarna Factory Racing, +5,04

Uusin numero