Kevarikuskit paransivat maailmaa Espoossa

Edellisellä kerralla kevarimiitti keräsi vain muutaman osallistujan, mutta nyt Neste kehä3:lle kerääntyi noin 30:n pyörän porukka. Matkalla Espoon automuseolle muutama 125-kuutioinen pyörä joutui keskeyttämään, mutta suurin osa kuljettajista löysi tiensä kahvin ja makkaroiden ääreen. Tulipa yksi pyörävanhuksista oikein pakettiautonkin kyydissä.
 
Pyöriä oli laidasta laitaan. Yleisesti ottaen pyörät edustivat aikakautta, josta kuljettaja oli itse lähtöisin. Jos nuoruuden ensikurvailut oli käyty 80-luvulla, edusti pyörä myös tätä aikakautta.
 
”En minä saa mitään irti noista todella vanhoista vehkeistä, mutta nämä oman nuoruuden pelit sytyttävät”, Yamaha RD:n omistaja sanoi ja näytti puhelimestaan kuvia, jossa hän istuu nuorena miehenä samanlaisen pelin päällä.
 
”Sain sen aikanaan poikasena tammikuussa ja sitten sen päällä istuttiin tallissa koko kevät ennen kuin päästiin ajamaan. Innoissaan oltiin, joten nyt piti sitten hankkia vastaava peli.”
 
Samankaltaista iloista tarinointia kuului muidenkin pyörien ääreltä ja keskustelu jatkui muutaman tunnin ajan. Ihmiset tuntuivat olevan hyvin innoissaan harrastuksestaan ja ylpeitä pyöristään.
 
Tapahtuman järjesti Japsistarat Ry yhdessä Espoon automuseon ja Tikkurilan kehä3 Nesteen kanssa.

Uusin numero