”Keskeyttäminen ei kuulu sanavarastoon”

Tunisiassa maaliskuun 8.-15. päivä ajettava Tuareg-rally on Rally Raid Team Finlandin ensimmäinen aavikkoralli. Tiimi on ottamassa vasta ensiaskeliaan aavikkorallien maailmassa ja pääasiassa hakemassa kokemusta. Vaikka sen kummempia tulostavoitteita ei ole asetettu, on jo maaliin pääsy hatunnoston arvoinen suoritus. Sen osalta mitään ei ole jätetty sattuman varaan.

Keskeyttäminen ei kuulu tiimin sanavarastoon, vaan kaikkia mahdollisia varaosia ja tarvikkeita tulee mukaan niin paljon, että normaalien huoltojen lisäksi mikä tahansa korjattavissa oleva vaurio voidaan todellakin korjata kilpailun aikana.

Teamin varikon layout ja kalustus on myös mietityy tarkoin. Optimointi on tärkeää sekä huoltojen suorittamiseksi että siitäkin syystä, että varikko puretaan ja kootaan neljä kertaa kilpailun aikana ja huollon on toimitettava päivittäin polttoainetta reitin varrelle. Tiimin huollon osalta naruja käsissään pitelee JM Motorsportin Jori Mäkipää, joka vastaa huollon koordinoinnista. Tämän lisäksi mies myös rakentaa osan tiimin pyöristä. Yhteensä 7-henkinen huoltojoukkue koostuu Jorin lisäksi kokeneista MX-mekaanikoista.

Ruokahuollon osalta pyrkimys on välttää vatsavaivojen riskiä. Tähän pyritään ottamalla mahdollisuuksien mukaan kotimaista ravintoa, jotta voitaisiin välttää paikallista bakteerikantaa.

Yhteensä moottoripyörä- ja ATV-kaluston mukaan lähtee noin kymmenen kuutiota tavaraa. Painoakin kalustolle kertyy 5,2 tonnia. Rally Raid Team Finlandin kuljetusrekan yhteispituus on 16 metriä. Lisäksi automiesten tavaroita kuljettaa 12 metrinen rekka. Rekat ajetaan Travemündesta Genovaan, joka ottaa pakollisine pysähdyksineen noin 20 tuntia. Matkalla tiimi poimii kyyntiin kisaan osallistuvia pyöriä ja varusteita. Matkan varrella letkaan liittyy muitakin Tuareg Rallyyn suuntaavia tiimejä.

Joukkueen lentävät jäsenet saavat kuljetuksiin Tunisin ja Duezin välille neljä vuokra-autoa, joita käytetään myös huolto-, video- ja PR-kuljetuksiin kilpailun aikana.

Median ja PR:n osalta tiimi otti merkittäviä askelia joulun aikaan, kun Dusty Wobbls Press Team on Tuareg Rallyn virallinen aineistotoimittaja. Tiimi toimittaa päivittäin materiaalia järjestäjän käyttöön. Kaikki materiaali julkaistaan sekä Dusty Wobblsin että kilpailujärjestäjän sivuilla.

Uusin numero