Kerhojoukkueiden SM-kisa Helsingin juhlaa ja Kullaksen ylivoimaa

Kullas takoi joukkueelleen voitot molemmista eristään ja Tiaisen saldo oli voitto sekä kakkossija. Luonnollisesti kakkosena maaliin saapuessaan Tiaisen edelle ehti vain Kullas.

Siilinjärven suoritukset oikeuttivat koko kisassa kakkossijaan, kun Helsingin Moottorikerhon ykkösnyrkki Henric Stigell, Ludde Söderberg ja Toni Eriksson vuoli kultaa tasaisuudellaan.

Joukkuekisan finaalin avannut ensimmäinen erä sujui kokolailla ennakko-odotusten mukaisesti, tuleva mestarijoukkue avasi Erikssonin kakkos- ja Stigellin kolmossijoilla erävoittaja Tiaisen jälkeen. Vantaan Moottorikerhon ykkösjoukkue aloitti myös mallikkaasti, kun Joonas Heimonen oli neljäs ja Miro Sihvonen viides.

Ennakkosuosikkien joukossa takaiskuista kärsivät SiiVe ykkönen, kun Joona Marin jäi lähtörytinöissä aivan joukon hännille. Sinnikäs takaa-ajo tuotti Marinille erästä sijan 19.

Hyvinkään Moottorikerhon kakkosjoukkueen Valtteri Malin ajoi kelpo erän ollen seitsemäs, mutta Lari Jukolalle kävi heikommin, kun hän loukkasi nilkkansa ja keskeytti. Vamman aiheuttaneessa tilanteessa Jukola ei kaatunut, mutta pieleen mennyt hyppyrin lähtö jysäytti Jukolan vasemman nilkan lähes kävelykelvottomaksi.

Toisessa erässä puolestaan sattui ja tapahtui lähes koko ajan. Kullas paineli vakuuttavasti kärjessä karkuun muilta jo ensimmäisestä kierroksesta alkaen.

Salmisella tekniikkamurheita

Vantaan ykkösen päivä synkkeni kun Juha Salminen ajoi neljännen kierroksen jälkeen ratavarikolle eikä enää päässyt jatkamaan erää, syynä siihen oli miehen pyörän vaihteensiirtomekanismin hajoaminen.

Salmisen pyörässä jäi harmittavasti päälle kakkosvaihde. Kolmosella hän olisi ehkä pystynyt kitkuttelemaan maaliin jonkinlaisella sijalla.

Seuraava epäonnen soturi oli Helsingin ykkösen Stigell, hän putosi sijalle 31. tekniikan petettyä. Myös Siilinjärvelle kävi selväksi, että Marinin avauserän 19. sija tulee jäämään heidän loppupistesaldoonsa, kun Marin kaatui rajusti kilpaillessaan kymmenen parhaan joukossa erän puolivälin paikkeilla.

Eeli Takatalo ajoi erän kakkoseksi, mutta kun joukkue lähti päivään vajaana Leevi Takatalon loukkaannuttua jo lauantaina, ei Salon Moottorikerholla ollut edes teoreettisia mahdollisuuksia kärkitaistoon.

Erän kolmas oli loppujen lopuksi Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Tommi Mäkinen. Jukola näytti taistelijan luonteensa ajamalla nilkkavammastaan huolimatta erän seitsemänneksi.

Ratkaisevaan kolmanteen erään lähdettäessä kaikilla neljällä kärkijoukkueella oli tilillään yksi totaalinen epäonnistuminen. Kun joukkuekisassa kuudesta erätuloksesta otetaan loppupisteisiin viisi joukkueen parasta, ja piste-erot kärkijoukkueiden kesken olivat äärettömän pienet, oli asetelma yksi joukkuekilpailun historian jännittävämpiä.

Heti startin jälkeen kärkeen paineli Eriksson, Kullas tuli kuitenkin nopeasti takaa ohi. Eriksson ajoi pitkään kakkosena ja Tiainen taittoi lähes puoli erää matkaa kolmosena noin neljän sekunnin takamatkalla Erikssoniin. Erän loppupuolella Tiainen oli kuitenkin vahvempi ja vei kakkossijan. Siilinjärven kaksoisvoitto riitti hopeasijaan.

Erikssonin kolmos- ja Söderbergin seitsemäs sija pitivät joukkueen kolmen pisteen erolla mestarina. Pronssikamppailussa Salminen ja Joonas Heimonen sinetöivät Vantaalle mitalin. Salminen oli erän viides ja Heimonen kymmenes. Hyvinkään kakkosjoukkueen kohtalona oli tehdä Janneahoset, Aki Manninen paineli maaliin kahdeksantena ja Malin heti perässä yhdeksäntenä, lopputuloksissa joukkue jäi kolmen pisteen päähän pronssista.

Mestaruus oli Helsingin joukkueen kulmakivenä ajaneelle Erikssonille kauden toinen, ensimmäinenhän varmistui jo lämpimissä kesäkeleissä MX1-luokan henkilökohtaisen SM-sarjan muodossa. Tuplamestarin kausi jatkuu kiireisenä, ensi viikonloppuna hän säntää pistekärjessä tavoittelemaan enduron SM-titteliä.

Heti seuraavana viikonloppuna jaossa on CrossCountryn titteli, tämänkin lajin SM-sarjaa johtaa Eriksson ennen kauden viimeistä kisaa. Ja jälleen seuraavana viikonloppuna mies kilpailee jo viidennestä kauden mestaruudesta, kun Supercrossin SM-sarja huipentaa kauden Tampereen Pirkkahallissa. Ja tässäkin sarjassa kauden kahteen viimeiseen kisaan pistekärjessä lähtee Toni Eriksson.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/963534
Huom! MyLapsiin ei valitettavasti saa joukkuetuloksia, koska niiden laskenta tapahtuu varsinaisen ajanottojärjestelmän ulkopuolella.

Uusin numero