Kerhojoukkueiden kilpailusta kaikille kaksipäiväinen

Edellisvuosina C-luokat ovat ajaneet harjoituksensa sekä kilpailunsa lauantaina, minkä lisäksi SM-luokat ovat ajaneet harjoituksensa sekä karsintansa lauantaina ja harjoitukset sekä kilpailun sunnuntaina.
Aikaisempien vuosien tapaan on oletettavaa, että C-joukkueita ilmoittautuu kilpailuun niin monta, että kilpailulähtöjä on ajettava kuusi kappaletta – kaksi erää kaikille.
Tampereen Kaanaan motocrossradan ympäristölupa sallii ajamisen ainoastaan kello 10-18, minkä takia joukkuekilpailun lauantaita ei pystytä ajamaan kuten ennen. Siksi kilpailuun on laadittu uusi aikataulu.
SM-luokille ei muutosta aiheudu, vaan he ajavat harjoituksensa sekä karsintansa lauantaina ja harjoituksen sekä kolme kilpailuerää sunnuntaina. C-luokat ajavat kuitenkin lauantaina harjoitusten lisäksi ainoastaan ensimmäiset erät. Sunnuntaina heillä on vuorossa harjoitukset sekä toiset erät.
Näin SM-joukkueiden Suomen mestaruus sekä C-luokkien mestaruus selviää sunnuntaina.
Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy 3. syyskuuta kello 23:59.

Uusi parikilpailu suunnitelmissa

Joukkuekilpailu on perinteisesti päättänyt kotimaisen motocrosskauden, mutta tällä kertaa asiaan saattaa olla tulossa muutos. Toki Lahdessa ajetaan supercrossia vielä marraskuun alussakin, mutta Porissa on suunnitteilla viikko Tampereen kerhojoukkuekilpailun jälkeen veteraanien joukkuekilpailu sekä MXB- ja MXJ-luokat yhdistävä parikilpailu.
Kummallakaan Poriin alustavasti kaavaillulla kilpailulla ei ole virallista, Suomen Moottoriliiton arvokilpailustatusta – SM- tai Suomen Cup -arvoa. Porin Moottorikerhon suunnittelemissa on kuitenkin kilpailla veteraani-ikäisten paremmuudesta kerhojoukkueiden kesken – tosin voi olla, että kerhojen välisiä rajoja saa rikkoa.
Parikilpailussa ajatuksena on muodostaa kerhorajojakin rikkovia kahdesta kuljettajasta koostuvia pareja, jotka kamppailisivat B-luokiteltujen kuljettajien paremmuudesta.
Kilpailujen mahdollisesta toteutumisesta sekä toimintatavoista tiedotetaan myöhemmin järjestävän seuran puolesta.

MX-lajiryhmän tiedote

Uusin numero