”Kentucky Kid” haluaa hyvästellä MotoGP-luokan hymyssäsuin

Ensi kaudella Superbike-luokkaan siirtyvällä Haydenilla, 34, on hienoja muistoja Valenciasta. Hän saavutti siellä MM-kultaa vuonna 2006 rökittämällä mestaruustaistelussa Valentino Rossin, joka kaatui kisan alkupuolella.

Tuolloin tunteet pinnassa ja kyyneleet silmissä kunniakierrosta ajanut Hayden, 34, ei unohda sitä päivää koskaan. Eikä toisaalta tule unohtamaan ensi sunnuntaitakaan.

– Kauden viimein kilpailu ja samalla viimeinen kisani MotoGP-luokassa radalla, josta minulla on upeita muistoja. Haluan pitää hauskaa ja haluan ehdottomasti poistua näyttämöltä hymyssäsuin, suunnittelee Owensborosta kotoisin oleva Hayden.

Hayden tuli MotoGP-luokkaan kaudella 2003. Yhteensä 13 kuninkuusluokan kaudesta kahdeksan on kulkenut Hondalla, jolla hän voitti myös maailmanmestaruuden.

Kaudet 2009-2013 Hayden kilpaili Ducatilla tallikavereinaan mm. Casey Stoner ja Rossi.

Hayden on kerännyt Aspar-tiimin Hondan puikoissa tällä kaudella 16 MM-pistettä, jotka oikeuttavat sarjassa sijaan 20. Hän on tehnyt niin sanotun Open-luokan Honda-kuljettajista kuitenkin toiseksi parasta jälkeä. LCR-tiimin Jack Millerin plakkarista löytyy piste Haydenia enemmän.

Haydenin jäähyväiskisa tuo hänelle myös merkittävän kunnianosoituksen. Hayden nimitetään Valencian GP:n aattona MotoGP-legendaksi ja sen myötä lajin arvovaltaiseen Hall of Fameen.
 

Uusin numero