Kent kuin nuori Casey Stoner

Molemmat nuoret Aprilia-kuljettajat ovat käynnistäneet kauden mainiosti. Saksalaisten silmäterä Folger on Qatarin ja Jerezin osakilpailujen jälkeen MM-pisteissä toisena ja britti Kent jaetulla kuudennella sijalla.
– Tämä on vasta ensimmäinen täysipainoinen MM-kauteni, joten olen erittäin tyytyväinen siihen, miten nämä kaksi kisaa ovat sujuneet. Varsinkin Jerezin neljäs sija oli todella mahtava, myhäilee Tetburyssa asuva Kent.

Viime kaudella Red Bull Rookies cupissa toiseksi kiirehtinyttä Kentia pidetään sumuisen saarivaltakunnan kenties lupaavimpana kuljettajana. Myös taustat ovat kunnossa, sillä nuorukaisen managerina toimii Roger Burnett, jonka suojatteihin lukeutuu myös MotoGP-luokassa kilpaillut James Toseland.
Kent elää täysillä ratamoottoripyöräilystä ja varsinkin talven testikaudella tallipäällikkö Ajon piti suitsia innokkaan britin välillä jo ylikin karanneita menohaluja.
– Kilpailuinsinöörimme Massimo Branchini näkee Kentissa paljon samaa kuin aikoinaan Casey Stonerissa, jonka kanssa hän on myös työskennellyt, Ajo viittaa kuninkuusluokan vuoden 2007 maailmanmestariin.

Kent ammentaa isolla kauhalla oppia ja on kiitollinen siitä sekä saamastaan tuesta.
– Tiimi on kerta kaikkiaan mahtava ja on hienoa olla siinä mukana. Tämä tiimi on minulle tässä vaiheessa uraa paras mahdollinen. Kyseessä on iso askel urallani ja olen todella iloinen pitempiaikaisesta sopimuksesta Aki Ajon kanssa, korostaa Kent.
Vaikka ajo- ja menestysnälkä onkin kova, niin Kent ei pyri kurottamaan asioiden, eikä luontaisen kehityskäyrän edelle.
– Tavoitteeni on ajaa tällä kaudella tasaisesti kympin sakkiin ja jatkaa kehitystäni kuljettajana. Pitää kuitenkin muistaa, että kilpailin vielä viime kaudella pääosin Red Bull Rookies cupissa ja ainoastaan Euroopassa, joten minulla on edessäni paljon uutta ratojen ja toisaalta matkustelunkin osalta.

Kent lukeutuu Niklas Ajon tavoin piikkiluokan tulokaskuljettajiin, joille ensimmäinen kausi merkitsee opetteluvuotta.
– Pidän parhaana piirteenäni sitä, että olen aina valmis pistämään 100 prosenttia peliin radalla. Mutta rehellisesti sanottuna minulla on kyllä vielä paljon oppimista. Eipä silti, kaksi ensimmäistä kisaa ovat olleet tältäkin osin jo varsin rohkaisevia. Minun on tosin pyrittävä löytämään nopeampi rytmi vielä varhaisemmassa vaiheessa kisaa, tuumii Kent.

Viime vuonna Ajo Motorsportin silloisen ässän ja maanmiehensä Marc Marquezin takana MM-hopeaa ajanut Aspar-tiimin espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol on käynnistänyt kauden kahdella voitolla. Terol ajaa siis kuvainnollinen häränsilmä selässään.
– Terol on ehdottomasti yksi suosikeista ja hän on nyt se mies, joka halutaan voittaa. Akin Ajon tiimeissä on kyllä sellaisia kuljettajia, joilla riittää nopeutta ja tahtoa kärkeen, vakuuttaa Kent.

Kauden kolmas MM-osakilpailu odottaa vuoroaan huhti -toukokuun vaihteessa Estorilin radalla Portugalissa.
– Pidän radasta ja valmistaudun hyvillä fiiliksin Portugalin kisaan. Jatkan siellä työntekoa samaan malliin kuin tähänkin asti. Toivottavasti se tuo taas myös hyvän tuloksen tullessaan, muotoilee Kent.

Uusin numero