Kenny Koskisella voitokas paluu kilparadalle

Kilpailuista jonkin aikaa taukoa pitänyt Kenny Koskinen osoitti CR-kauden päätösosakilpailussa, että vauhti ei ole kadonnut voittamalla jokaisen ajamansa kilpailulähdön.

Pari vuotta kilpailutaukoa pitänyt Koskinen innostui palaamaan takaisin, kun vuorossa oli oman kerhon (WCRC) järjestämä, tämän kauden viimeinen Circuit Racingin SM-osakilpailu uusitulla Alastaron moottoriradalla. Nappiin meni – Koskinen ajoi kaikkiaan neljä kisaa kahdessa eri luokassa, voittaen jokaisen. 

– Oli kyllä hieno fiilis päästä taas ajamaan kilpaa, eikä se vauhtikaan ihan kadoksissa ollut, Koskinen ynnää viikonlopun saldoa. 

Ennen taukoa Espanjan mestaruussarjassa supersport-luokassa kunnostautunut Kenny on Suomeen paluun jälkeen käynyt silloin tällöin ratapäivillä ajelemassa, joten ihan kylmiltään ei kisoihin lähdetty.

– Oma kilpuri alkaa jo olemaan parhaat päivänsä nähnyt ja kilometrejä on kertynyt, mutta hyvin pyörä toimi Alastarolla. Lisäksi päätin osallistua Open 1000-luokkaan, siihen sain lainaksi Ari-pappan 13 vuotta vanhan BMW:n. Siihen sitten kyseltiin edellisenä päivänä vähän ohjeita säätöjen ja muun suhteen ja onnistuttiin iskän kanssa saamaan sekin ihan kilpailukykyiseksi pyöräksi, Koskinen naurahtaa. 

Lauantaina Koskinen otti aika-ajossa molemmista luokista ykkösruudut. Epävakaa keli toi mukavaa lisäjännitystä kisalähtöihin, jotka molemmat ajettiin sadekelin renkailla.  Open 1000 -luokan kisassa Koskinen taisteli koko ajan tasaisesti Superbike-luokan Suomenmestari Magnus Collinin kanssa ykköspaikasta – tarjoten yleisölle viihdyttävää taistelua. Koskinen onnistui kuitenkin vetämään pidemmän korren ylittäen maalilinjan ykkösenä. 

Superstock 600 -startissa Koskinen epäonnistui ja menetti sijoja. Tasaisen nopealla ajolla hän kuitenkin onnistui nousemaan takaisin kärkikamppailuun. Matias Kesti aiheutti päänvaivaa ja johti kisaa koko ajan Koskisen ajaessa häntä takaa. 

– Vasta viimeisessä mutkassa pääsin tekemään ratkaisevan ohituksen, meinasi kierrokset loppua kesken.

Sunnuntain kilpailu ajettiin kuivalla kelillä ja molemmat luokat ajettiin Koskisen osalta saman kaavan mukaan. Kärkipaikka jo heti ensimmäisellä kierroksella ja sitten kasvateltiin eroa muihin kierros kierrokselta päästämättä kilpakumppaneita lähelle. Jälleen sunnuntaina voitot molemmista luokista ja lisäksi Superstock 600 -rataennätys. 

– Mahtavaa kilvanajoa ja kaksintaistelut ovat kyllä aina parhaita. Tykkäsin myös uusitusta radasta todella paljon ja varikon tunnelma on aina hieno, Koskinen kiittelee.

Teksti: Kenny Koskinen #57 tiedotus, kuvat: Harjukuvat

Uusin numero