Kawasakin ja Tom Sykesin tiet eroavat

Sykesin mestaruus 2013 oli Kawasakin ensimmäinen 20 vuoteen.

Ero ei tule sikäli yllätyksenä, että Sykesin ja tallikaveri Jonathan Rean välit ovat olleet pari kautta pahasti tulehtuneet.

”Minulla on ollut tunne, että se aika on tullut. On aika tehdä uralla uusia valintoja ja ottaa uusia haasteita vastaan. Tällainen päätös ei ole koskaan helppo. Halusin lopettaa kaiken spekuloinnin jo nyt, tämä pudotti ison taakan harteiltani”, Sykes kertoo.

”Olen antanut mielestäni kaikkeni tälle tiimille, ihan kaiken, minkä voin. Ajan nyt parhaalla tasollani ikinä ja minulla on kokemusta sekä suorituskykyä voittoihin. Mutta ennen uusia haasteita keskityn tiukasti palkintopallisijoituksiin kauden jäljellä olevissa kilpailuissa.”

“Meillä on hieno yhteinen historia ja tuhansia iloisia muistoja sekä ajettuja maileja Tomin kanssa. Hänen toimintansa kilpailuissa, testeissä, pyörän kehityksessä, median ja fanien kanssa on ollut esimerkillistä ja tehnyt Kawasakille hyvää. Hän on erittäin suosittu, koska antaa aina kaikkensa. Olen surullinen, kun menetämme hänen kaltaisensa lähettilään, mutta ymmärrän, että hän haluaa uusia haasteita ja motivaatiota”, kertoi Kawasaki Europen kilpailujohtaja Steve Guttridge.

Tällä kaudella Sykes on MM-sarjassa neljäntenä peräti 152 pistettä tallikaveriaan Reaa perässä. Mitalisijoille on kuitenkin yhä mahdollisuuksia, kautta on jäljellä neljä viikonloppua.

”Uskon, että tämän päätöksen jälkeen pystyn ajamaan loput kilpailut paljon rennommin ja vapautuneemmin”, Sykes arvelee.
 

Uusin numero