Kawasakin iso kasa kahisevaa ei saanut Herlingsia muuttamaan mieltään

KTM solmi Cairolin kanssa tänä vuonna jo hyvissä ajoin kaudelle 2016 ulottuvan jatkosopimuksen. Herlinginsin osalta kahden vuoden jatkosopimus julkistettiin vuorostaan viime viikolla.

Kawasakin ja Monster Energyn tiedettiin olevan molempien perässä isolla rahalla. Cairolin kaappauksen epäonnistuttua Kawasaki yritti viimeiseen asti värvätä Herlingsia riveihinsä – turhaan.

Viime viikonvaihteessa Assenin radalla ajettua MotoGP-sarjan Hollannin MM-osakilpailua seuraamassa olleet KTM:n kilpailutoiminnan nokkamiehet Heinz Kinigadner ja Pit Beirer kertoivat, että Kawasaki oli liikkeellä varsinkin Herlingsin osalta erittäin kovin panoksin.

Kinigadner kuvaili pestuumarkkinoilla hetken vallinnutta vääristymää eräänlaiseksi ”sotatilaksi”.

– Kawasaki oli valmis vastaamaan Herlingsin oikeudenkäyntikuluista, jos hän purkaa vuoden 2014 sopimuksen Red Bull KTM:n kanssa, Kinigadner valotti viime viikkojen värikylläisiä tapahtumia.

Herlingsille oli tarjottu tämän lisäksi tiettävästi vielä 400 000 euroa ekstraa, mutta 18-vuotias nuorukainen ei taipunut taustajoukkoineen houkutuksille.

Vaakakupissa painoi tältä osin paljon hänen mentorinsa ja KTM MX2-luokan tiimin manageri Stefan Everts, jolla hänelläkin on tuore jatkosopimus pitkäaikaisen työnantajansa kanssa.

Viime viikonvaihteessa Ruotsin Uddevallassa vieraillut MM-karavaani siirtyy ensi viikonlopuksi Latvian Kegumsiin ennen saapumistaan Suomeen.

 

Uusin numero