Kawasakilta tulossa uusi ZX-10R

Alex Lowes (kuvassa) ja Jonathan Rea testasivat Jerezissä muun muassa tulevan ZX-10RR:n katetta. Kuva: Kawasaki.

Joskus valmistajat hoitavat tulevien mallien salakuvien tarkoituksellisen ”vuotamisen” hieman tökerösti. Jos asian haluaa hoitaa tyylikkäämmin, voi tehdä kuin Kawasaki, joka käytti Jerezin WSBK-testeissä ZX-10RR:ssään tulevan kymppiärrän katetta.

Ensimmäisten WSBK-talvitestien ehdoton puheenaihe oli Kawasakin testaama uusi kate, joka antaa viitteitä ZX-10R/RR-mallien päivityksestä. Uudessa katteessa ei ainakaan Jerezissä käytetty siivekkeitä, vaan aerodynaamista hyötyä haettin kulmikkaalla, Ninja H2 -tyylisellä katteen etuosalla ja syvälle asennetuilla etuvaloilla. Myös keulan ilmanottoaukon muotoa on muutettu.

Muiden testattujen uusien komponenttien kerrottiin liittyvän moottorin toimintaan, etujousitukseen sekä jarruihin. Lisäksi testissä käytettiin Pirellin uutta eturengasta.

Muutokset vaikuttivat onnistuneilta, sillä uuden katteen toimintaan tyytyväinen Jonathan Rea kellotti nopeimman ajan ja Alex Lowes oli kolmanneksi kiireisin.

Huhuissa on spekuloitu tulevan ZX-10R:n pysyvän katteiden alla melko ennallaan. Moottorin ja elektroniikan odotetaan saavan joitakin päivityksiä – malli tullee myös olemaan Euro5-hyväksytty. Kawasaki ei suoraan kerro uuden mallin julkaisuajankohtaa, mutta kehottaa tulevan kauden uudistuksista kiinnostuneita muistamaan päivämäärän 23. marraskuuta.

Uusin numero