Kausi 2019: MotoGP:ssä 20 osakilpailua!

Eri lähteiden mukaan kaudella 2019 GP-sarjassa on 20 osakilpailua Suomen tullessa mukaan. Sen lisäksi on Indonesiassa rataprojekti, joka lisää painetta lisätä osakilpailujen määrää. Indonesia on valmistajille tärkeä alue, jossa pyörämyynnin kasvuluvut ovat hyvät.

Kun kisojen määrä kasvaa, Dornan osalta tulot kasvavat. GP-tiimit saavat rahansa kisojen perusteella. Kun sarjassa on 20 osakilpailua, se tarkoittaa, että perinteistä Grand Prix –sarjan kesätaukoa ei enää jatkossa ole.

Jo nyt tänä vuonna tauko on kutistunut kolmeksi viikoksi Saksan GP:n Sachsenringin (15.7.) ja Tsekin tasavallan Brnon (5.8.) välillä. Perinteisesti kesätauko on ollut viisi viikkoa, aina vähintään neljän viikon tauko on suotu tiimeille.

Pääsiäisenä ei kisoja

Yksi päänvaiva MotoGP-sarjan kalenterin laatijoille on formula ykkösten kilpailukalenteri. Erityisen tärkeä on se, ettei avauskisat ole samana viikonloppuna kuin formuloissa kilpaillaan.

Uskonto on vaikuttanut koko 70-vuotisen Grand Prix –sarjan ajan kilpailukalenteriin. RR:n tärkeät maat, kuten Espanja ja Italia ovat katolisia maita, ja pääsiäisenä ei GP-kisoja järjestetä. Pääsiäisen ajankohdan vuosittainen liikkuvuus tuo oman lisänsä kalenterin suunnitteluun.

GP-sarjan kilpailukalenteri ensimmäisen version odotetaan julkaistavan ensi syyskuussa. GP-sarjaa pyörittävät eri osapuolet ovat yrityksiä, ja muun muassa budjetoinnin kannalta esimerkiksi kisojen määrä on tiedettävä mahdollisimman varhain.

 

Uusin numero