Kauppakeskus Mylly Trial huikeaan päätökseen

Kauppakeskus Myllyn sisätiloihin Myllyntorille ja sen ympäristöön rakennetulla trial-ajoradalla järjestetiin viikonlopun aikana kymmenen ajonäytöstä. Sunnuntain neljä show’ta ihastutti lauantain tapaan useampaa tuhatta katsojaa.

Sunnuntaina radalla ja esiintymislavalla taitojaan esittelivät MM- ja EM-tasolla kilpaileva Timo Myöhänen, historian eniten Suomen mestaruuksia (12) ajanut Joa Hindren ja juniorikuljettaja Leevi Paajanen.

– Oli todella hieno viikonloppu ja ennen kaikkea upeaa, että niin moni seurasi näytöksiämme. Jokaisessa esityksessä olivat ”katsomot” täynnä ala- ja yläkerrassa sekä rappusissa. Vaikutti todellakin siltä, että yleisö nautti. Tämä oli myös minulle ja muille kuljettajille erittäin mukava kokonaisuus, Espanjan-harjoitusjaksoltaan Kauppakeskus Mylly Trialiin piipahtanut Myöhänen kertoi.

Aktiivikilpauransa jo jättänyt ja muun muassa norjalaisjunioreita valmentava Joa Hindren oli iloinen kaksipäiväiseen tapahtumaan. Vertigo- ja Scorpa-moottoripyöriä sekä lasten Oset-sähkömopoja maahantuova Hindren nautti myös siitä, että tapahtuman yhteyteen rakennetulla lasten sähkömoporadalla kävi viikonlopun aikana ottamassa tuntumaa ajamiseen pitkälti yli 200 lasta. Pienimmät kuljettajat ajoivat apupyörillä varustetulla mallilla.

– Kävin useammankin kerran piipahtamassa lasten ajoradalla ja siellä oli todella paljon iloisia hymynaamoja. Trial-näytöksemme oli tapahtuman niin sanottu vetonaula ja keskipiste, mutta esiin tuotiin myös junioreiden harrastamispuoli. Juuri esimerkiksi sähköpyörillä on todella vaivatonta ja edullista ajaa, Hindren muistutti.

Nuori Paajanen aloitti jokaisen ajonäytöksen, ja sai radalle peräänsä konkarit. Viikonlopun viimeisessä näytöksessä extra-numerona koko kolmikko temppuili esiintymislavalla tapahtuman juontajan ympärillä, ja myös hänen yli rengasta nostaen sekä kokonaan hyppien.

– Nautin kumpanakin päivänä, vaikka tilaisuus oli minulle täysin uudenlainen. Eikä näin montaa katsojaakaan ole tainnut olla aiemmin ympärilläni. Kivaa oli, Paajanen kommentoi kesken nimikirjoitusten jaon.

Lauantaina ajonäytöksiin osallistui myös nuori Niko Nurmio sekä polkupyörä-trialin Suomen mestarit Aleksi Sulkanen ja Antti Jukarainen.

Ajonäytösten ja lasten sähkömoporadan lisäksi kauppakeskuksen käytävillä pääsi tutustumaan näyttelytoimintaan useiden kauppiaiden ja toimijoiden kautta.

Ensimmäisen Kauppakeskus Mylly Trialin järjestäjänä toimi Turun Seudun Moottoriurheilijat ry. ja tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Kauppakeskus Myllyn sekä Suomen Moottoriliitto ry:n kanssa.

Tapahtumaa olivat toteuttamassa myös A-Hellman, Alanko-Forsman, Bauhaus, Bike & Boat World, Biketeam, Blå Band, Easy Driver, Electric Arena, Gustafsson Racing, Hanko Sushi, Harley-Davidson Turku, Joa International, Kone-Viitasalo, Kulman Kuppila, Kunun Pyörä, Kärcher Center Kymppipalvelu, Molitor, Neste Vesilaitoksentie, OFFROADPro, Onninen Express, Ramirent, RHV, Storm Motor, Vianor Turku Satakunnantie, Viihdepysäkki ja Winbase.

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä
 

Uusin numero