Kauppa käy offroad-puolella

Offroad-pyörien ja tarvikkeiden markkinat kukoistavat, vaikka kokonaisuudessaan moottoripyöräalalla on meneillään haastavat ajat. Offroad-puolen kukoistusta voi hämmästellä 9.-10. marraskuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävässä offroad-expossa. Maastomoottoripyöriin, mönkijöihin, varusteisiin ja oheistarvikkeisiin keskittyvät suurmessut kokoaa 50 alan toimijaa ensimmäistä kertaa saman katon alle omaksi tapahtumakseen. Offroad Expo vastaa kysyntään, jonka nopealla tahdilla kasvaneet harrastajamäärät ovat luoneet.

– Moottoripyörien myyntimäärät ovat jo useamman vuoden olleet tasaisessa laskussa. Tähän Euroopan laajuisen trendiin poikkeuksen tekee offroad-myynti, jonka osuus pyörämyynnistä kasvaa koko ajan, kertoo Brandt Oy:n Honda-maahantuonnista vastaava Patrick Manner.

– Tampere Offroad Expo ja samassa yhteydessä ajettava supercrossin SM-finaali muodostavat markkinatilanteen vuoksi houkuttelevan tapahtuman paitsi yleisölle mutta myös näytteilleasettajille. Mannerin mukaan offroad on kauppiaille hyvä markkina merkittävän oheismyynnin vuoksi.

– Enduropyörällä tai ATV:llä ajetaan varmasti, niitä ei osteta huvin vuoksi. Aktiivisessa harrastamisessa käyttöaste on korkea ja kalusto kovilla, jolloin myös varaosien ja varusteiden tarve on suuri, Manner kiteyttää.

– Kauppiaalle tämä näkyy rikkaina jälkimarkkinoina, jossa asiakas palaa kauppaan yhä uudelleen. Myynti ja asiakkuus eivät siten ole enää pelkän ajoneuvokaupan varassa.

Markkinakehityksen myötä Honda haluaa Mannerin mukaan olla merkittävä toimija offroad-puolella, ja uusia tuotteitakin on siksi tulossa. Kun kaikki valmistajat kilpailevat samoista markkinoista, se merkitsee kuluttajalle erinomaista tarjontaa.

Tarjonnan kannalta Tampereella järjestettävän Offroad Expon ajankohta on otollinen. Marraskuun alussa seuraavan vuoden kalusto on jo ehtinyt saapua maahan. Esimerkiksi Honda on tuomassa Tampereelle näytille koko vuoden 2013 mallistonsa.

– Hondan kirkkaimpana tähtenä Tampereella on uusi 450-kuutioinen motocross-pyörä CRF450R, Manner kertoo.

– Täysin uudistunut malli saadaan Suomeen juuri ennen Offroad Expoa. Pyörä esitellään yleisölle siis Tampereella, jossa pääsee ensimmäistä kertaa näkemään ja kokemaan sen paikan päällä.

Tampere Supercross & Offroad Expo järjestetään Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 9.-10. päivä marraskuuta. Kotimaisen moottoriurheilukauden huipentavaan tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana yhteensä 10000 kävijää. Lipunmyynti on auki tapahtuman Facebook-sivuilla sekä Tiketin kautta osoitteessa tiketti.fi.

Uusin numero