Kauko Nieminen Testimonial

Testimonial-kilpailun voi järjestää kuljettaja, joka on ajanut Britannian sarjoissa yhtäjaksoisesti kymmenen vuotta. Kilpailun järjestäminen ei ole itsestäänselvyys, vaan se pitää anoa BSPA:lta (British Speedway Promoters’ Associationilta) ja he myöntävät kilpailun, jos myöntävät.

Nieminen sai näin hienon kunnianosoituksen pitkälle uralleen Englannin liigaspeedwayssa. Juhlakalu oli tyytyväinen tapahtumaan.

– Hieno tapahtuma, olen tyytyväinen päivään. Kelikin oli yksi parhaista, mitä tämän kauden aikana on täällä saarella ollut. Hyvältä tuntui saada ja järjestää tämä kilpailu. Se ei ole itsestään selvyys, sillä kaikki paikallisetkaan kuljettajat eivät ole tätä mahdollisuutta saaneet, kertoo Nieminen.

– Kilpailu oli hauska tapahtuma, ajettiin enemmän pilke silmäkulmassa. Viimeisessä, 15. erässä kaikki kuljettajat tekivät starttivirheen ja siitä seurasi 15 metrin takamatka. Se tehtiin niin, että pyörät olivat viivalla valmiina ja mekaanikot juoksivat sen matkan pyörille. Siitä sitten moottorit käyntiin ja menoksi. Lisäksi ohjelmassa oli wheelie kilpailu. Kaikkinensa hieno ja onnistunut tapahtuma, jatkaa Nieminen.

Joukkuekilpailuna ajetussa kilpailussa oli mukana Niemisen kilpakumppaneita vuosien varrelta. Leicester Lions Select ja Kauko’s Select päätyivät tapahtumaan sopivasti tasapisteisiin 45-45.

Juhlakalu itse ajoi Leicesterin joukkueessa kymmenen pistettä viidestä erästä. Kilpailussa oli mukana myös Jari Mäkinen, joka Kauko’s Selectin riveissä keräsi viisi pistettä.
 

Uusin numero