Kauhanen vahvisti pistejohtoaan Alastarossa

Superstock 600 b -luokassa yamahaa käskevä Juha Kauhanen otti lauantaina luokkansa paalupaikan, mutta aika-ajon lopussa pieni lipsahdus aiheutti lisätyötä ennen kilpailua.

-Ei siinä ehtinyt paljoa kilpailua miettiä. Tuollaisen kaadon jälkeen haluan aina varmistaa, että pyörä toimii varmasti ja kaikki osat on suorassa ja ehjiä, Onneksi apukäsiä oli riittävästi, jotta edes hiukan ehti keskittyä kilpailuunkin, Juha kertoo

Rankka vesisade kasteli radan ennen lähtöä, joten sadekelin renkailla ajettiin. Juha otti varmat pisteet turhia repimättä ja ylitti maaliviivan luokkansa toisella sijalla.

-Tässä kohtaa kautta täytyy hölmöilyt jättää minimiin ja koettaa pysyä pystyssä, jotta saisin varmistettua mestaruuden, miettii Juha.

Sunnuntai-aamun warm up ajettiin taas kuivalla radalla, jossa Juha keskittyi vain saamaan kuivan kelin ajorytmin kohdilleen. Hiukan meinasi takkuista olla sen kanssa, mutta ei siitä ongelmaa tehty ja alettiin keskittymään kisaan. Ennen kisaa alkoi aurinko paistamaan ja kisa päästiin ajamaan hyvässä säässä.

Juhan lähtö hiukan epäonnistui ja mies putosi siinä muutaman sijan. Ajo takkusi muutenkin jossakin määrin eikä ainakaan omien ennätysten lähelle edes päästy. Kuitenkin se tarvittava nousu tehtiin ja maalilinjan Juha ylitti tällä kertaa kolmantena.

-No tämä nyt meni tällä kertaa näin. Ilmeisesti ajorytmin muutos kuivalle oli täällä vaikeampaa, kuin kuvittelin. Tässä on selvästi osa-alue, joka tarvitsee harjoitusta tulevaisuudessa. Motoparkkiin on kuitenkin hyvät asetelmat ja mieli korkealla. Alastaron aiemmissa treeneissä tuli hoksattua muutama asia omassa ajossa ja uskon, että niistä on hyötyä myös virtasalmella.

Seuraavat SM kisat ajetaan Virtasalmella Motoparkissa. 2-4.9. Ennen sitä Juha kuitenkin käy ajamassa yhden Viron sarjan kisan Pärnussa Auto24Ringillä 20-21.8.