Kauden parhaan tuloksensa tehnyt Kuparinen jatkaa Team Tack Kawasakilla kauden loppuun

Eeki Kuparinen kisasi viikonloppuna toistamiseen Team Tack Kawasaki -tiimin väreissä Espanjan ratamoottoripyöräilysarjan SBK Stock -luokassa.

Suomalaisen viikonloppu oli tuskien taival kovan kuumuuden takia, sillä Espanjassa oli lähes +40 asteen lämpötila yötä päivää. Kuparinen sai tehtäväkseen ajaa 14 kierroksen kisasimulaation vielä toisessa aika-ajossa ennen lauantain kilpailua.

– Aika-ajosijoitus kärsi tuon takia jonkun verran, mutta varmuus kestävyydestä antoi lisäpotkua kilpailuun, Kuparinen kertaa.

Nuorukainen sai hyvän startin, mikä toi hänelle hienosti 13. sijan lauantain lähdössä.

Sunnuntai alkoi  samoissa merkeissä, keli oli huutavan kuuma heti aamusta. Kuparisen tiimi teki pyörään muutamia tärkeitä muutoksia, jotka auttoivat pyörän käsittelyä. Aamun warm-upissa Kuparinen säästi kaikki voimansa kilpailuun.

– Taas mahtava lähtö ja päästiin mukaan ryhmään, mikä ajoi sijoituksista kympin porukkaan.

Kuparisen tiimikaverin, Angel Rodriquezin paha kaatuminen suomalaisen edestä keskeytti kilpailun puolessa välissä. Kuparinen lähti uusintastarttiin ruudusta 11, mikä oli senhetkinen sijoitus. Maalissa Kuparinen oli SBK Stock -luokan kymmenes, mikä oli hänen paras kisasijoitus tänä vuonna.

– Olihan tuo aika viikonloppu, kolme kisamatkaa tuossa helteessä meinasi vetää puntit tyhjäksi, mutta tiimipäällikön Rayn sanat kyllä lämmittivät kisan jälkeen: ”Joudut jatkamaan kanssamme loppukauden kisat!” Toivotaan, että Angel pääsee takaisin vielä tälle kaudelle, vaikka sääriluun murtuminen kahdesta kohtaa ei sitä välttämättä lupaa.

Niin ikään Motomarket Racingin tiimipäällikkö Esko Kuparinen oli tyytyväinen viikonlopun antiin ja erityisen ylpeä poikansa suorituksesta.

– Kyllä on kova poika, miehen työn teki ja kaiken lisäksi jätti molemmat tiimin aikaisemmat kuskit taakseen, niin mitä siihen voi nyt muuta sanoa?

 

Uusin numero