Katalonian GP:n 1. harjoitukset: Ajo 14:s ja Kallio 23:s

Moto3-luokan avaustreeni jouduttiin ajamaan vielä paikoittain kostealla radalla yön sateen jäljiltä.

Honda-kuljettajat ottivat viikonvaihteeseen terävimmän startin valtaamalla kolme kärkisijaa.

Jorge Navarro paineli ykköseksi ajalla 1.51,988, jolla hän kukisti sarjaa vakuuttavasti johtavan Danny Kentin 0,106 sekunnilla. Efren Vazquez oli kolmas 0,351 sekuntia Navarrosta.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin trion kiireisin oli kuudenneksi päätynyt ja 0,663 sekuntia kärjestä jäänyt Brad Binder.

Barcelona merkitsee RBA Racing-tiimille ja samalla myös Ajolle kotikisaa. KTM:ää käskyttävän Ajon kiireisin kierros kulki aamulla lukemin 1.53,187. Navarro oli 1,119 sekuntia nopeampi.

Suomalaistallin Zarco
Moto2:n kärkinimi

Kallion nopein kierros kirjattiin Italtrans-tiimin Kalex-pyörällä puolestaan ajassa 1.48,483.

Sillä jäätiin kärjestä, eli sarjaa johtavasta Ajo Motorsportin Kalex-kuljettajasta Johann Zarcosta 1,542 sekuntia. Zarco kellotti pohjiksi lukemat 1.46,941.

Toiseksi Speed Up-pyörällä sivalsi Sam Lowes jäätyään 0,248 sekuntia Zarcosta. Lowes pystyi pitämään Kalexilla kiitävän Jonas Folgerin takanaan vain yhden tuhanneosan turvin.

Hallitsevana mestarina edellisessä osakilpailussa Italiassa voittajaksi palannut Tito Rabat oli Kalexilla neljä 0,255 sekuntia kärjestä. Keulilla oli siis jälleen kerran todella tasaista.

Kallion tiimikaveri Franco Morbidelli päätyi sijalle 11. Eroa kärkeen kertyi 0,926 sekuntia.

Marquez palasi
piikkipaikalle

Katalonian GP:n voittoa puolustava, mutta viimeksi Italian osakilpailussa Mugellossa kaatunut Marc Marquez palasi Hondallaan kärkeen kuninkuusluokan ensimmäisessä sessiossa ajalla 1.41,808.

Hondan tehdastiimin avaus oli vahva, sillä Dani Pedrosa tuikkasi toiseksi 0,210 sekuntia Marquezin takana.

Päivitetyllä Suzukilla harjoitusta pitkään hallinnut ja Montmelossa kivenheiton päässä lapsuuskodistaan kilpaileva Aleix Espargaro oli kolmas 0,375 sekuntia pohjista.

Suzukilla kulki hienosti, sillä Aki Ajon manageroima Maverick Vinales säväytti viidennellä sijalla vajaat neljä kymmenystä Espargarosta.

Suzuki-duon väliin kiilasi kolme viimeistä osakilpailua nimiinsä vienyt Yamahan Jorge Lorenzo jäätyään 0,650 sekuntia Marquezista.

Sarjaa johtava Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi oli kahdeksas. Rossi haki sähäkämpää avausta, mutta alku noudatteli parin viimeisen GP:n kaavaa: kärkeen 1,130 sekuntia.

Perjantaina ajetaan vielä toiset vapaat harjoitukset.