Karttiala koputti voimattomana Makkulan selkää Schleizin kisassa

Hämeenlinnalaista Makkulaa ja Vantaalla asuvaa Karttialaa ovat MM-sarjassa koko vuoden vaivanneet epäonnistuneet startit, joiden seurauksena kaksikko on hyvistä aika-ajosijoituksista huolimatta joutunut kilpailujen alussa ohittelemaan hitaampia kilpakumppaneitaan.

Saksan Schleizissa sunnuntaina lähtö kuitenkin onnistui.

– Startti onnistui hemmetin hyvin, sen jälkeen mentiin kuudentena eli siellä missä pitäisi olla jokaisen startin jälkeen. Sieltä taisteltiin parhaimmillaan muiden ohitse jo neljänneksi, kertaa Makkula Schleizin Gold Race -kilpailun alkua.

Kilpailun lähestyessä puoliväliä alkoi kuitenkin flunssaisena urheilleen Karttialan fyysinen kunto heiketä dramaattisesti. Vantaalainen joutui koputtamaan Makkulan selkään merkiksi siitä, että kyytiä tulee hidastaa. Suomalaisten kierrosajat hidastuivatkin noin viidellä sekunnilla per kierros.

– Kolmen kierroksen jälkeen oli voimat ihan poissa, jalat kramppasivat ja kädet olivat jumissa. Muutaman kerran meinasin pudota kyydistä, kun tipuin polvien varaan ja kädet olivat jo irti. Radalla on nopea oikea-vasen-oikea-yhdistelmä, missä reilun kahdensadan vauhdissa pitää koko ajan vaihtaa puolta, lajin maailmanmestaruuden vuonna 2008 voittanut Karttiala kertoo.

Omaa kieltään Karttialan fyysisestä voinnista kertoo se, että kilpailun loppupuolella mies kertoi lähinnä palelleensa, sen sijaan että hiki olisi lentänyt.

Mikäli Karttialan terveystilanne sallii, on kaksikon ohjelmassa on seuraavaksi SM-sarjan osakilpailu, joka ajetaan Viron Pärnussa. MM-sarja puolestaan päättyy kolmen viikon kuluttua Ranskassa.

– Le Mansiin lähdetään vetämään täysillä, mitään ei anneta periksi, Makkula lupaa.

Schleizin osakilpailun nopeimpia olivat Ben ja Tom Birchall. Voitto oli brittiveljeksille jo kuudes perättäinen. MM-sarjaa johtaa Pekka Päivärinta parinsa Adolf Hännin kanssa.
 

Uusin numero