Karmea keli Australian GP:ssä – penalti lisäsi sormi murtuneena ajavan Rossin kurjuutta

MM-hopeasta Yamaha-tallikaverinsa Jorge Lorenzon kanssa kapinoiva Rossi keikkui ensimmäisessä harjoituksessa pitkään toisena, kunnes ”Tohtori” kipattiin lopullisissa tuloksissa kylmästi koko nipun viimeiseksi 6,268 sekunnin erolla kärkeen LCR-tiimin Hondalla karauttaneeseen Cal Crutchlowiin.

Rossi oli kiertänyt Phillip Islandin kauttaaltaan märkää rataa yli kymmenen kierrosta niin sanotulla superpehmeällä eturenkaalla. Moista määrää eivät säännöt salli ja Rossille mätkäistiin tästä sinänsä merkityksetön rangaistus.

Rossi kilpailee Australiassa vasemman käden pikkusormi murtuneena. Sormi sai siipeensä Rossin kaaduttua viime sunnuntaina Japanin GP:n kakkossijalta Motegissa.

– Sormi ei haittaa ajamista. Suurin ongelma on se, että se on nyt noin ruman näköinen!, Rossi naurahti tuttuun tyyliinsä.

MotoGP-luokan toisen harjoituksen alkamista jouduttiin siirtämään. Kuljettajat pyörittelivät varikkoboxeissa peukaloita odotellessaan parempia olosuhteita, joita ei koskaan tullut. Kilpailun johto päätti kuitenkin päästää kuljettajat radalle.

Sitä lystiä ei kuitenkaan paria kierrosta kauempaa kestänyt, kun kuljettajat komennettiin punaisin lipuin takaisin ratavarikolle vaarallisiin olosuhteisiin vedoten.

Ajon tiimin mestarilta
ilmiömäinen pelastus

Moto3-luokka ehti kietaista sitä ennen perjantain urakkansa, eli kaksi vapaata harjoitusta pakettiin.

Kärkipaikan nappasi nimiinsä Rossin Moto3-tiimin Nicolo Bulega lukemin 1.49,589. Hän kukisti ensi kaudella Red Bull KTM Ajo-tiimiin liittyvän Niccolo Antonellin 0,456 sekunnilla.

Moto3-luokan maailmanmestaruuden jo hyvissä ajoin varmistanut Red Bull KTM Ajo-tiimin Brad Binder ajoi perjantaina vain yhdeksän kierrosta jääden pohjista 3,122 sekuntia.

Binderin osalta harmaan päivän loistavin suoritus nähtiin ensimmäisessä treenissä, jossa hän pelasti ilmiömäisesti jo lähes varmalta vaikuttaneen ”highsiderin”.

–  Se aamun tilanne oli todellakin pelottava. Onneksi pystyin välttämään kaatumisen. Tuosta ja olosuhteista huolimatta päivä sujui kuitenkin hyvin. Itse asiassa jopa nautin ajamisesta näissä olosuhteissa. Palasin kuitenkin toisessa harjoituksessa heti ratavarikolle, kun sade yltyi. Päätin välttää kaikki riskit ja keskittyä lauantaihin, Binder viittasi aika-ajopäivän suuntaan.

Zarco on iskussa
– samoin myös Rins

Moto2-luokan MM-sarjaa 21 pisteellä johtava Ajo Motorsportin Johann Zarco ajoi puolestaan ensimmäisessä harjoituksessa kolmanneksi Jonas Folgerin ja Danny Kentin jälkeen.

Zarco jäi Folgerista tasan puoli sekuntia. Zarco ja Folger kilpailevat ensi kaudella MotoGP-luokassa ja Yamahan Tech 3-tiimissä.

Zarcon Moto2-mestaruuden lähin uhkaaja Alex Rins osoitti Australian GP:n avauksessa, että olkapää alkaa olla kunnossa. Hän jäi Zarcosta vain 70 tuhannesosaa.

Moto2-luokan toinen harjoitus peruuntui kokonaan.

Uusin numero