Kärme Kustaan kiemurat 6.12.2009

Reitti on n. 25 km pituinen ja se ajetaan kahteen kertaan. Reitillä on yksi maastokoe. Paikallaan pysyvä huolto on vanhassa tutussa paikassa Etu-Hätilän kivääriampumaradan kupeessa. Kilpailukeskukseen on viitoitus 10-tieltä Hämeenlinna/Ruununmylly.

Biken avustaja Konsta Salminen treenaa jo aktiivisesti kevään Päitsille ja starttaa kotikonnuillaan ”itsepäisyyspäivän” kisaan joukkueella Sika Racing. ”Pehmeää on. Vielä vähän aikaa sitten oli vielä ihan ajokelit, mutta viime aikoina on vettä tullut kiitettävästi. Reittiä on joltain osin uudistettu, esimerkiksi tänä vuonna ajetaan uusi mäki, joka on vanhan mäen takana. Tapahtumarikas paikka yleisölle on varmasti tänäkin vuonna myös se perinteinen oja”, Konsta sanailee leppoisaan tyyliinsä.

Luokka 1: avoin
Luokka 2: muut paitsi A-luokan kuljettajat

Luokat Business ja Army vastaavat kuntoluokkaa.

Luokka Army on tarkoitettu vain armeijan pyörillä ajaville sotilaille. Ei osallistumismaksua.

Business Class -luokan osallistumismaksun lisäksi Sixin nuorten joukkueelle jälkikäteen maksettava 150 euron tukimaksu, lisätiedot järjestäjältä. Tiimipaikkojen varaukset: 0400483837 tai 0500478105.

Katsastus alkaa klo 7:30 ja ensimmäinen joukkue lähtee matkaan klo 9:01.

Reittiselostus:

Kilpailukeskus on Etu-Hätilän ampuma-alueella, opastus 10-tieltä noin 1 km Hämeenlinnasta Lahteen päin.

Luokat 1 ja 2 ajavat 2 kierrosta, Business/Army Class ajaa 2 kierrosta helpotettua reittiä. Poikkeama on merkitty isolla taululla, jossa on teksti BUSINESS CLASS ja suuntaa osoittava nuoli sekä VIHREÄT reittimerkit. Kokonaisajoaika on kaikilla luokilla 3,5 h.

Kilpailun lähdöstä noin 200 m MK:n lähtöön, Business/Army noin 40 m.
Business/Armylla on vain lähtöaika aikakortissa. Heillä on kokonaisajoaika, ja ek:lla ponderiaika.

MK1/2 pituus n. 18 km. Kokonaan erittäin vaihtelevassa hämäläismaastossa on kiveä, suota ja uusi mäki, uutta ja vanhaa reittiä. Pahimmat upotuspaikat on poistettu.

Business/Armyn maastokoe alkaa eri paikasta. Pätkän alkua on lyhennetty. MK:n maali on kaikilla sama.

MK1/2:n maalin jälkeen 1 km metsäautotietä, 0,5 km metsälenkki, 1 km tietä, 0,5 km metsälenkki ja tulo huoltoon, aikaa n.15 min ja uudestaan pätkän lähtöön ja sama uudestaan.

2. kierroksen jälken tullaan suoraan maaliin.

Siirtymäosuuksilla olevat tiet eivät ole suljettuja, niillä voi olla muuta liikennettä. NOPEUSRAJOITUS 50 km/h. Ajakaa siirtymätiet maltilla, että ei kolahda ja lupamme säilyvät.

Jos Business/Army luokan partio ajaa vahingossa tai tahallaan 1-2 luokan reitin, siitä ei rangaista. Jos 1/2 luokkien partiot ajavat Business/Army reitin, niin seuraa hylkääminen. Reittipoikkeamat: VIHREÄT merkit.

Kaikki ulkopuolinen apu aiheuttaa 10 min. lisää mk aikaan.
Partioiden jäsenet saavat auttaa toisiaan, toimitsija-apu on myös sallittu. Tarkkailijoita on reitin varrella.Partioiden on tultava kokonaisina MK:n maaliin.

Reitin varrella on 4 kpl turvapisteitä, jotka on merkitty isoilla kylteillä 1, 2, 3 ja 4.

Mäkeen päsee vain Kallioportintien kautta n.8 km Hämeenlinnasta Lahteen päin, Hangasmäen kohdalta, opasteet MÄKEEN. Kallioportintieltä käänny ensimmäisestä risteyksestä vasemmalla, ja seuraavasta oikealle, jolloin tulet puomille. Uuteen mäkeen on vähän pitempi kävelymatka kuin vanhaan, mutta reitti katsojille on siis sama.

Konstan vinkkaama oja löytyy Sammalsuolta. 10-tieltä Taka-Hätiläntielle. Ojalle pääsee melko helposti myös lasten kanssa.

Uusin numero