Kärkkäinen voittoon enduron Kroatian EM-osakilpailussa

– Olin lauantaina aamulla todella hermostunut. Ensimmäisellä kierroksella ajaminen tuntui vaikealle, mutta toiselle kierrokselle lähdettäessä ajamiseni rentoutui ja tuntuikin jo paremmalle. Kolmannella kierroksella siirtymät rupesivat tuntumaan jaloissa, kun menimme paljon ylös ja alas kivikkoisia rinteitä ja purojen pohjia. Jaksoin kuitenkin hyvin ajaa loppuun asti, eikä missään vaiheessa tuntunut, että kunto loppuisi.

Lauantaina Kärkkäinen johti kilpailua heti ensimmäisestä maastokokeesta lähtien ja voitti luokkansa 29 sekunnilla ennen Cristina Marroccoa. Kolmas oli Hanna Berzelius.

Sunnuntaina naiset ajoivat vain kaksi kierrosta. Kärkkäinen ajoi ensimmäiselle maastokokeelle 20 sekuntia nopeamman ajan kuin muut, joka antoi hyvän alun päivälle. Päivän päätteeksi Kärkkäinen voitti luokkansa 47 sekunnin turvin ennen toiseksi tullutta Paola Riverditiä. Kolmas oli jälleen Hanna Berzelius.

– Viikonlopusta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis päälle! Jo Orimattilassa ajaminen tuntui rennolle ja sain pidettyä samanlaisen rytmin päällä nyt myös Kroatiassa. Pätkät olivat teknisiä ja mukavan vaihtelevia ja myös siirtymät olivat hienot. Toisen pätkän jälkeen ajettu noin tunnin maastosiirtymä tuntui sunnuntain toisella kierroksella jo melkoisen raskaalta käsissä.

Seuraava EM-osakilpailu ajetaan elokuun 8.-9. päivä Suomessa, Jämsässä. Kärkkäinen starttaa kilpailuun 22 pisteen johdossa ennen toisena olevaa Audrey Rossatia.

Kärkkäinen nähdään kuitenkin seuraavan kerran kilpailemassa B1-luokassa Vantaalla järjestettävässä enduron SM-osakilpailussa 13.-14.päivä kesäkuuta.
 

Uusin numero