Kärkkäinen, Tyllinen ja Pääkkönen Liigakärjessä

Naisten kärkikaksikko ajoi Kaakamossa kumpikin toipilaana. Niin Kärkkäiseltä, kuin Ria Virtaseltakin jäi valitettavasti väliin kauden kohokohta, kolme viikkoa sitten Vantaalla ajettu naisten MM-kisa loukkaantumisten vuoksi. Toipilaana olo ei kuitenkaan kummankaan suorituksia suuremmin haitannut, Kärkkäinen voitti molemmat erät jälleen täysin ylivoimaisesti ja Virtanen ajoi kahdesti toiseksi.

Avauserän kolmoseksi ehti norjalaisvieras Kristen Bjorno ennen Hanna Mertsalmea, mutta toisessa erässä tämän kaksikon osat kääntyivät toisin päin.

MXJ:n, eli 14-18- vuotiaiden avauserän voiton korjasi talteen kisaradoille keväisen loukkaantumisensa jälkeen palannut Teemu Keljo. Niukasti kakkoseksi jäänyt Jaro Pääkkönen korjasi vahingon toisessa erässä ajamalla kärjessä aina erän alkumetreiltä ruutulipulle asti. Luokassa nähtiin myös kansainvälistä vauhtia, kun Pohjois-Ruotsista paikalle saapunut Max Sköld pamautti ensin aika-ajossa pohjat ja sitten erissä neljänneksi ja toiseksi.

Aikuisharrastajien luokassa MXB Jarno Tyllinen oli jälleen suvereeni. Ensimmäisessä erässä Tyllinen ajoi helpon näköisen voiton, toisessa hän joutui tekemään pitkään töitä päästäkseen Mikko Monosen ja Toni Hellmanin ohi. Kun Tyllinen pääsi ohi hän karkasi heti kaksikolta näkymättömiin. Päivän toiseksi parhaan Liigapistesaaliin kokosi Toni Nordman kolmos- ja nelossijoillaan, Matti Kungas oli kolmas.

Veteraanien, eli MXV-luokan kolmen kärki oli molemmissa erissä identtinen. Kim Hellman voitti molemmat erät, vaikka varsinkin toisessa Sami Pio pisti salolaisen ajoittain ahtaalle. Rovaniemen Pertti Huhtanen puolestaan päästeli kummankin erän kolmoseksi.

Pohjoisen Kierros jatkuu keskiviikkona Rovaniemen Mäntyvaaran radalla, MX-Liigaa puolestaan kisataan ensi viikonloppuna Kuopiossa.

Uusin numero