Kärkkäinen selkein tavoitteinn Saksaan ”Tavoitteena kirkkain MM-mitali”

Naisten enduron World Cup Finals ajetaan nyt edellisvuosista poiketen kerrasta poikki –menetelmällä. Tuore Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen suuntaa kilpailuun hyvin valmistautuneena, mutta hieman jännittyneenä.

– Hyvällä mielellä lähdetään Saksaan! Jännittää toki, mutta sekin on erilaista kuin aikaisemmin MM-kisoissa. Ehkä itsevarmuus on kasvanut ja samoin luotto omaan tekemiseen, joten sen takia olo on ehkä rennompi. Siltikin pään sisällä myllää ja haluaisinkin jo päästä ajamaan, jotta jännitys helpottaisi! Kärkkäinen kiteyttää tunnelmiaan.

Kärkkäinen ei lähde kumartelemaan nimiä, vaan myöntää, että mitalitta jääminen olisi pettymys.

– Tavoite on toki kirkkaimmassa mitalissa, koska kaiken onnistuessa se on täysin mahdollista. Uskon, että kun vain keskityn omaan tekemiseen, kuten aiemminkin ja ajan kovaa ja varmasti, pystyn tavoitteeni saavuttamaan. Vastukset täällä on kovat ja kokemusta ajajilta löytyy sen verran, että täällä vaaditaan itseltäkin täydellistä suoritusta. Mitalin haluan joka tapauksessa, muuten olen todella pettynyt.

Saksan Rüdersdorfin maastot ovat suomalaiselle entuudestaan tutut.

– Maastot täällä ovat tuttuja, kun vuonna 2015 täällä ajettiin EM-sarjan päätöskilpailu. Crossitesti on täysin sama, lähtö ja maali ovat vain eri kohdassa. Enduro on myöskin hyvin pitkälti sama, hiukan lyhyempi ja ajetaan toiseen suuntaan. Extreme onkin hieman haastavampi, mutta täysin ajettava. Siinä olevat mäet ovat tuttuja myöskin EM:stä, mutta silloin ne ajettiin siirtyminä. Kelit täällä on olleet kuivat ja lämpimät ja samaa lupailee vielä viikonlopuksikin, joten pöly voi olla hieman ongelma, Kärkkäinen päättää.

Enduron MM-kauden finaaliviikonloppu sekä naisten World Cup -kilpailu käynnistetään perjantai-illan supertestillä Suomen aikaan kello 20.00. Kilpailupäivät starttaavat lauantaina ja sunnuntaina kello 10.00.

Uusin numero